Pedri (© AFP)
Pedri (© AFP)

Jedino tu nije bilo dileme: Pedri najbolji mladi igrač planete

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.11.21. | 21:02

Španac stazama Mbapea i De Lihta

Pre tri godine Kilijan Mbape je nadivisio Kristijana Pulišića i Džastina Klajverta, zatim je Matijs de Liht pobedio u konkurenciji Džejdona Sanča i Žoao Feliksa, a u 2021. Pedri je bio za koplje iznad konkurencije i zasluženo dobio priznanje „Rajmon Kopa“ za najboljeg mladog igrača sveta, u izboru Frans fudbala.

U kakve su se oslonce Pari Sen Žermena i Juventusa razvili francuski krilni napadač i holandski štoper, veliki su izgledi da Barsa u narednim godinama ima koristi od 19-godišnjeg veziste, koji je u generalnoj sumornoj godini po katalonskog velikana odudarao sjajem i nagovestio bolje dane. I za klub i za reprezentaciju, pošto se ustalio kod Luisa Enrikea i deluje da je s njim Crvena furija dobila fudbalera za narednih nekoliko ciklusa.

Izabrane vesti

Oko izbora Pedrija na svečanosti u Parizu niko nema prigovor. Za razliku od debate povodom dodele Zlatne lopte, ovde dileme nije bilo. Niko nije ni blizu da ga ugorzi. Čisto da pomenemo, drugi u izboru završio je Džad Belingem iz Borusije Dortmund, treći Džamal Musijala iz Bajerna, a nominovani su još Đovani Rejna iz Borusije iz Dortmunda, Arsenalov Bukajo Saka, Florijan Virc iz Leverkuzena, Mejson Grinvud iz Mančestera Junajteda, Nuno Mendeš iz PSŽ-a, Renov Žeremi Doku i Ajaksov Rajan Gravenberh.

Podsećamo da je prošle sedmice Pedri pobedio i u izboru Tutosporta za nagradu Golden boj.


tagovi

Pedrirajmon kopaRajmon Kopa

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara