Nenad Jestrović (©MN Press)
Nenad Jestrović (©MN Press)

Jestrović: Srbija i Belgija bi mogle da budu velika iznenađenja sledećeg Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 15:25

"Zasnovana na dobroj organizaciji, Srbija nudi ofanzivan fudbal", smatra nekadašnji napadač

Igrao je Nenad Jestrović pet i po godine u Belgiji, noseći dresove Muskrona i Anderlehta. I po završetku igračke karijere nastavio je kao menadžer da sarađuje sa ljudima i klubovima iz te zemlje, pa je dobro upućen u belgijski fudbal. Otud i povod da ga Belgijanci pozovu za izjavu uoči prijateljskog meča sa Srbijom koji se igra od 20.45 u Levenu.

Biće to prvi susret dve selekcije posle deset godina i okršaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014, u kojima su Belgijanci oba puta bili uspešniji: 2:1 u Briselu i 3:0 u Beogradu. Ovaj put rezultatskog pritiska nema. Ekipe su rasterećene, te se očekuje otvorena utakmica.

Izabrane vesti

Veruje nekadašnji golgeter da će tako i biti.

"Biće to utakmica za uživanje, bez stresa za obe ekipe i verovatno sa određenim promenama u timu, isprobavanjem igrača na drugačijim pozicijama nego inače. Poput Srbije, i Belgija bi mogla da bude jedno od većih iznenađenja sledećeg Evropskog prvenstva. Frenki Verkauteren radi dobar posao kao tehnički direktor, a Tedesko je postavio ekipu na pravi put. Vreme je da osvoje trofej. Verujte mi, sada imaju veću šansu nego sa zlatnom generacijom. Tim koji isuviše zavisi od svojih zvezda nema mnogo šansi da uspe. To stvara ljubomoru i vodi do incidenata, kao što je bilo sa Tiboom Kurtoom. Ali, Tedesko nije neko ko odustaje. On zna da je tim na prvom mestu i da neki od najvećih igrača na svetu ne smeju da budu sebični, jedino tako ekipa može da napravi velike stvari", istakao je Jestrović.

Što se tiče Srbije, bivši reprezentativac ističe da je zadovoljan radom Dragan Stojkovića kao selektora.

"Moj prijatelj Dragan Stojković radi veoma dobar posao od kada je preuzeo nacionalni tim 2021. godine. Igrali smo zajendo. Pod njegovim vođstvom Srbija se zaista promenila. Dozvolio je generaciji koja se gradila osam godina da potpuno procveta. Posle plasmana na Svetsko prvenstvo, na putu je i da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo sledećeg juna. Potreban je samo još remi sa Bugarskom u nedelju da bi se Srbija kvalifikovala. Zasnovana na dobroj organizaciji, Srbija nudi ofanzivan fudbal sa talentima poput Mitrovića i Tadića koji prave razliku. Još samo da pronađu balans između odbrane i napada i sve će biti perfektno", veruje Jestrović.



tagovi

Nenad Jestrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara