Jogi upisao kurs španskog

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 09:22

Deluje da je sve jasno. Ili ipak nije?

Nakon što je zvanično saopšteno da na leto napušta kormilo nemačke fudbalske reprezentacije budućnost Joahima Leva ostaje nepoznata. Ipak, ono što je izvesno jeste da jedan od najcenjenijih stručnjaka današnjice želi da ostane u profesiji. Ali da se vrati klupskom fudbalu.

Nemački Bild objavio je sinoć i prve smernice gde bi to 61-godišnji trener mogao da nastavi karijeru. Kako navodi najčitaniji tabloid u Evropi Lev je upisao privatne časove španskog jezika, što jasno nagoveštava kakvi su njegovi planovi.

Izabrane vesti

Javna je tajna da La liga već nekoliko godina mami Jogija Leva, konkretno Real Madrid, koji je prvi put pustio pipke ka Nemcu još 2014. godine posle osvajanja Mundijala u Brazilu. Tada ga je čvrst ugovor sa Manšaftom sprečio da razmotri tu opciju.

Od tada do danas situacija je značajno izmenila. Lev sa Nemcima nije uspeo da napravi novi veliki rezultat, a posle debakla u Rusiji i katastrofe protiv Španije (0:6) javnost je počela da mu okreće leđa. Konačno, pre nekoliko nedelja sam je odlučio da saopšti kako se povlači nakon EURA.

Očekuje se da posle kraćeg letnjeg odmora Lev obelodani gde nastavlja karijeru. Madridski mediji ponovo ga spajaju s Realom i vide kao naslednika Zinedina Zidana, međutim nedavno su i Katalonci pisali kako novi predsednik Barselona Đoan Laporta želi Nemca za trenera. On je doduše "gađao" Julijana Nagelsmana, no ne treba tek tako iz kombinacija isključiti ni slobodnog Leva.

Podsetimo, Jogi je u dosadašnjoj klupskoj karijeri najbolje rezultate beležio sa Štutgartom polovinom devedesetih. Uzeo je DFB kup 1996, a godinu kada kasnije igrao finale Kupa pobednika kupova. Sa Tirolom je 2002. bio prvak Austrije, dok sa Fenerbahčeom nije imao većih rezultata.

Neki od španskih velikana predstavljao bi svakako krunu njegove klupske trenerske karijere.

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Joakim Lev

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara