Nordi Mukijele i Kuadio Kone (Reuters)
Nordi Mukijele i Kuadio Kone (Reuters)

Junajted snimio zamenu za Matića i Pogbu u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 00:05

Kao i pojačanje na poziciji desnog beka gde trenutno raspolaže sa Dijogom Daloom i Aronom Van-Bisakom

Mesec dana i kusur pre početka letnje fudbalske pijace, kao jedan od glavnih prioriteta Mančester Junajteda označen je špic, po mogućstvu Darvin Nunjez. Ali dok se ne baci na velike poslove, sportski sektor Crvenih Đavola mogao bi Eriku Ten Hagu da završi par manje zvučnih pojačanja.

Ove večeri ugledni francuski Ekip pisao je o potencijalnom egzosudu fudbalera iz Bundeslige, kojem bi u velikoj meri mogao da kumuje i velikan sa Old Traforda. Kako Crvene Đavole uskoro napuštaju starosedeoci Nemanja Matić i Pol Pogba, valjalo bi pronaći adekvatne zamene, a na radaru premijerligaša našao se talentovani francuski internacionalac Kuadio Kone.

Izabrane vesti

Reč je o 21-godišnjaku koji je prošle sezone bio na pozajmici u Tuluzu gde je u minuloj upisao 27 bundesligaških nastupa za Gladbah uz dva gola i asistenciju i koji osim osnovne pozicije centralnog veziste, može po potrebi da se prilagodi kako defanzivnijim, tako i ofanzivnijim zadacima. Ako bi Junajted krenuo u napad, moguće da bi ga sačekala konkurencija u vidu Atletiko Madrida, Juventusa, Lester Sitija...

Još konkretniji, šestoplasirani klub Premijer lige u minuloj sezoni bio je u slučaju Nordija Mukijelea, desnog beka Red Bul Lajpciga. Operativci Junajteda su preduzeli prvi korak i ljudima iz redova bundesligaša predočili svoje interesovanje za 24-godišnjaka koji već ima blizu 150 nastupa u nemačkoj eliti.

Leta 2018. godine Lajpcig je kupio Mukijelea od Monpeljea za 16.000.000 evra, ali kako je defanzivac ušao u poslednju godinu ugovora, veruje se da bi Junajtedu bilo dovoljno između 10.000.000 i 15.000.000 evra za momka kojeg Transfermarkt procenjuje na 25.000.000 evra.

Svakako ne može da škodi činjenica da je osim prirodnog desnog beka, Mukijele sposoban da pokrije širok dijapazon pozicija. Često je igrao i kao štoper, povremeno i u veznom redu. Iza njega je budnesligaška sezona sa 28 nastupa, jednim golom i četiri asistencije, dok je u Ligi šampiona bio standardan i postigao i namestio po gol.

Mančester na poziciji desnog beka ima Dijoga Daloa i Arona Van Bisaku. Portugalac je maltene konstantno igrao u drugom delu sezone, dok je Van Bisaka nije bio po ukusu Ralfa Rangnika i budućnost u klubu po dolasku Ten Haga mu je još neizvesna. Juanjted je 2019. godine platio Engleza Kristal Palasu ogromnih 55.000.000 evra, a kako mu ugovor ističe za dve godine, ovo leto je idealna prilika da deo tog novca povrati.


tagovi

Mančester JunajtedNordi MukijeleBorusija MenhengladbahRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara