Luk Šo i Markus Rašford (©Reuters)
Luk Šo i Markus Rašford (©Reuters)

Junajtedov veliki posao: Šo pristao na novi ugovor, glavne letnje operacije – produžetak sa Rašfordom i De Heom

Vreme čitanja: 4min | pet. 31.03.23. | 17:30

„Pravimo planove za budućnost, definitivno hoćemo da ga zadržimo i želim da Rašford i De Hea slede njegov primer“, prokomentarisao je Erik ten Hag situaciju sa igračima kojima ističu ugovori

Uveliko se Mančester junajted priprema za narednu sezonu, ali gledaju na Old Trafordu i malo dalje u budućnost. Početkom godine klub je postigao dogovor sa Alehandrom Garnaćom oko potpisa novog ugovora – pisali su tada engleski mediji da će biti petogodišnji – i sve bi trebalo da se ozvaniči kada engleski velikan dobije nove vlasnike. No, nije argentinski ofanzivac jedini kome u skorije vreme ističe aktuelni ugovor.

Nekolicina prvotimaca ulazi u poslednju ili pretposlednju godinu ugovora i Erik ten Hag je imao dovoljno prostora da stekne bolji uvod na koga može da se osloni u budućnosti. Napravio je spisak prioriteta i krenuo u obnove, a sva je prilika jednog starosedeoca je „zaključao“. Na Ostrvu je odjeknula vest da je Luk Šo postigao dogovor sa sportskim sektorom. Dve strane su stisnule ruke, ostaće na Teatru snova.

Izabrane vesti

Još u decembru je Mančester junajted pokrenuo priču oko novog ugovora sa višegodišnjim startnim levim bekom, jer mu je sadašnji isticao idućeg leta. Svi dobro obavešteni izvori U Engleskoj javljaju da će Luk Šo uskoro parafirati, saradnja će biti višegodišnja – biće jače od jedne decenije deo kluba sa najviše titula Premijer lige – ali i dalje nije poznato koliko će trajati.

Upitan je i Erik ten Hag oko novog ugovora za Luka Šoa, bio je „zakopčan do grla“. Trudi se da, za sada, ništa ne otkriva...

„Da li je potpisao? Ne znam. Nisam čuo do sada“, rekao je holandski stručnjak i nastavio u šaljivom tonu:

„Džon Murtou me do sada nije obavestio, drago mi je, ako je istina. Definitivno želimo da ga zadržimo, jer je zaista važan za naš tim“.

Sva je prilika da je Junajted završio jednu od tri glavne letnje operacije. Sada predstoji teži deo posla: ubediti Markusa Rašforda i Davida de Heu da ostanu. Engleski napadač pruža neverovatne partije otkako se vratio sa Mundijala, trese mreže kao lud, a pretnja po Crvene đavole je Pari Sen Žermen.

Markus Rašford sa saigračima (©Reuters)Markus Rašford sa saigračima (©Reuters)

Dugo se pariski klub mota oko Markusa Rašforda, prate u Gradu svetlosti razvoj situacije. Ugovor ima još 15 meseci, nedeljno zarađuje 250.000 funti i jasno je svima na Teatru snova da će plata morati da se podeblja. To bi značilo da bi bilo prekršeno „Ronaldo pravilo“, i to samo nekoliko meseci nakon što je uvedeno.

Planirali su na Old Trafordu da ograniče plate na 200.000 funti nedeljno, što je neizvodljivo, ako žele da Markus Rašford ostane. A, to im je definitivno cilj.

„Da, želim da Rašford i De Hea slede njegov primer“, kazao je Erik ten Hag i dodao:

„Pravimo planove za budućnost i radimo na tome. Tačnije, Džon i igračevi zastupnici. Rašford i ja se fokusiramo na teren“.

Komplikovana je situacija i sa Davidom de Heom. Španac je, navodno, odbio prvu ponudu za produžetak ugovora. Govorio je i za Skaj sport tokom nedelje da mu trenutno fokus nije na tome, već na terenu. Duže od jedne decenije je na Old Trafordu – stigao leta 2011. godine iz Atletiko Madrida – i ubedio je holandskog stratega da i dalje može mnogo toga da pruži timu. Još samo da ubedi i rukovodstvo da mu preterano ne skrešu platu, koja je među većim u premijer ligi i iznosi 375.000 funti na nedeljnom nivou.

Možda mu bude pošlo za rukom kada se promeni upravljačka struktura...

Junajted je mnogo toga započeo, dolaskom Erika ten Haga smanjeno je nezadovoljstvo u svlačionici. Umnogome tome kumuju dobri rezultati – osvojen Liga kup, a Crveni đavoli su u igri i za pehare FA kupa i Lige Evrope – i dobar deo fudbalera igra na višem nivou, nego što je to bio slučaj prethodnih sezona.

Najbolji primer je – Markus Rašford. Preporodio ga je Holanđanin, ali tvrdi da tajne formule za eksploziju engleskog napadača nema. Malo je do Erika ten Haga, malo do Markusa Rašforda, a malo i do Benija Mekartija sa kojim radi.

„Ne, nisam Hari Poter. Mnogo stvari je bitno da bi igrači bili u odličnoj formi. U pravoj formi. Dakle, radi se o postavi, načinu igre, treniranju, razgovorima. Ima i do trenera koji konkretno rade sa njim, ali i do njega“, objasnio je Erik ten Hag.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagLuk ŠoMarkus RašfordDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara