Juventus spremio iznenađenje zimske pijace – uzbekistanski Mesi

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.01.21. | 12:54

Traži se špic

Juventus traži rezervnu „devetku“, pominjala su se brojna imena poput Kvaljarele (Sampdorija), Žirua (Čelsi), Pinamontija (Inter), Pavoletija (Kaljari), Pelea (slobodan igrač), a novo ime na listi želja Stare dame je Eldor Šomurodov.

Momak kojeg prati nadimak „uzbekistanski Mesi“ je letos stigao u Seriju A kada ga je Đenova kupila od ruskog Rostova za 7.500.000 evra. Odigrao je 10 mečeva za Grifone i postigao dva gola, ali je ostavio prilično dobar utisak iako to statistika ne govori.

Izabrane vesti

Šomurodov je još pre godinu dana bio želja brojnih klubova poput Šalkea, Liona, Sampdorije, letos ga je prilično iznenađujuće ugrabila Đenova. Polako se uklapao i na nekoliko poslednjih mečeva pokazao da je kalibar za Seriju A.

Tako je skrenuo i pažnju Juventusa.

Bjankoneri traže špica koji će biti alternativa Morati kako bi Ronaldo i Dibala mogli da igraju nešto povučenije uloge. Uslov je da taj napadač bude jeftin i privremen. Zato je Juventusov predlog Đenovi da mu pošalje Šomurodova na pozajmicu do kraja sezone s pravom otkupa.

Dva kluba su već dugo u pregovorima o trampi u kojoj bi Juve kaparisao talentovanog vezistu Nikola Rovelu u zamenu za novac i Danijelea Portanovu. Sada je tema pregovora i Šomurodov.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Eldor Šomurodov

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara