Saigrači slave Ingsov pogodak (©Reuters)
Saigrači slave Ingsov pogodak (©Reuters)

Kad je kriza - zovi Danija! Vulvsi 80 minuta bez šanse, Ings opet držao školu za napadače (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 20:28

Sautempton u četvrtfinalu

Pretposlednji četvrtfinalista FA kupa je - Sautempton. Sveci su preko gotovo bezopasnih Vulverhemptona obezbedili plasman u narednu fazu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu i epitet četvrtfinaliste poneće apsolutno zasluženo - 2:0 (0:0).

Sautempton je dobio prvu od dve runde u okršaju s Vukovima, pošto je već za vikend zakazan daleko važniji ligaški susret, ovog puta na Sent Merizu. Ekipa Ralfa Hasenhitla prekinula je seriju od četiri poraza, gde je između ostalog pretrpela i onih rekordnih 0:9 od Mančester junajteda pre nešto više od nedelju dana.

Izabrane vesti

Opet je glavnu ulogu u jednoj pobedi Svetaca imao Dani Ings. Engleski napadač koga su povrede omele da izgradi uspešniju karijeru još jednom se odazvao na očajnički poziv Ralfa Hasenhitla i izvukao tim iz blata u koje je zapao tokom poslednje dve sedmice. Ingsov osećaj za gol je nešto čemu bi trebalo da teži svaki napadač koji želi da ima vrhunsku karijeru. Mali je broj špiceva koj mogu da se mere s Ingsom u tom pogledu ili da kažu da su kvalitetniji. Zato je večeras opet držao časove za napadače...

U golu koji je postigao večeras ogromne zasluge idu na račun indisponiranim Vukovima kojima je večeras škripalo u svim linijama tima. To se vrlo dobro videlo u akciji koja je prethodila Ingsovom golu. Naime, Rajan Bertrand je imao sve vreme i prostor ovog sveta da se namesti i pošalje dodavanje koje je preseklo dve odbrambene linije Vulvsa kao vreo nož puter, a lopta je prošla kroz krater gde je Ings pogodio tačan momenat za utrčavanje. Imao je i malo sreće jer je njegov udarac prvo pogodio Rudija, a onda je odbitak završio na njegovoj nozi i potom u mreži. Linijski sudija je prvo pokazao da je 28-godišnji centarfor bio u ofsajdu, ali se zatim na ponovljenom snimku ustanovilo da je sve bilo regularno.

Vulvsi su večeras bili tupih noktiju i zuba! Bez konkretnih napada, pravih šuteva, opasnih situacija... Nuno Espirito Santo odlučio se čak šest promena u odnosu na standardnih jedanaest, pa su šansu dobili Rudi, Sajs, Huver, Gibs Vajt, Vitinja i Silva. Ispostavilo se da je to bila velika greška, jer je ekipa na terenu izgledala van svakog balansa i nije pokazala znake uigranosti. Sve do 80. minuta domaćin nije uspeo da uputi nijedan udarac u gol rezervnog golmana Frejzera Forstera, a ta jedina prilika došla je nakon početničke greške debitanta Mohameda Salisua. Srećom po njega, Forster je uspeo da zaustavi snažan udarac Adame Traorea, pa tako prvi meč Salisua kao startera nije se završio košmarno. Salisu je, inače, dosta kuburio sa povredama otkako se prošlog leta za gotovo 12.000.000 evra preselio iz Valjadolida, a osim te greške imao je solidan debitantski nastup.

Tačku na pobedu Svetaca stavio je Stjuart Armstrong u 90. minutu susreta i tako kaznio Vukove za veliku propuštenu šansu desetak minuta ranije. Probao je Espirito Santo da nekako razdrma ekipu i do 70. minuta na teren pored Traorea poslao još Vilijana Žozea i Pedra Neta, ali to nije mnogo promenilo stvari.

FA KUP, OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Barnli - Bornmut 0:2 (0:1)

/Saridž 21, Stanislas 88pen/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 produžeci - 0:0 (0:0)

/Mektomini 98/

Sreda

Svonsi – Mančester Siti 1:3 (0:1)

/Vitaker 77 – Voker 30, Sterling 47, Gabrijel Žezus 50/

Šefild junajted – Bristol Siti 1:0 (0:0)

/Šarp 65 pen/

Lester – Brajton 1:0 (0:0)

/Ihenačo 90+4/

Everton – Totenhem 5:4 (4:4, 3:2)

/Kalvert Luin 36, Rišarlison 38, 69, Sigurdson 43 pen, Bernanrd 90+7 – Sančez 5, 57, Lamela 45+3, Kejn 84/

Četvrtak

Vulverhempton - Sautempton 0:2 (0:0)

/Ings 49, Armstrong 90/

21.00: (9,00) Barnsli (5,70) Čelsi (1,30)

***Kvote su podložne promenama***


tagovi

Dani IngsSautemptonVulverhemptonFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara