Kad si na tržištu ponašaj se kao Roma: Dovedeš Vajnalduma, prodaš Veretua i zaradiš 11.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 20:52

Nižu se odlični poslovi Vučice

Roma nastavlja da impresionira na fudbalskom tržištu, u kojem ne samo da je uspela da napravi tim kome se predviđa borba za ulazak u Ligu šampiona, nego je i sasvim solidno zaradila od prodaje igrača koji su označeni kao višak. Vučica je večeras u roku od nekoliko minuta ozvaničila dva posla. U Rim je stigao Žoržinjo Vajnaldum na pozajmicu iz Pari Sen Žermena, dok je u Olimpik iz Marselja otišao Žordan Veretu za 11.000.000 evra, plus bonusi koji bi mogli da uvećaju ovu prodaju za još 4.500.000.

Opšti je utisak, bez osporavanja kvaliteta francuskog veziste, da je Vučica uspela da dovede kvalitetnijeg igrača na istoj poziciji i pritom značajno zaradila. Doduše, nije ni Vajnaldum jeftin, ali su uslovi vrlo povoljni za klub iz Večnog grada. Najnoviji detalji kažu da će Vučica plaćati polovinu plate igrača od 9.500.000 evra, a da će u slučaju da obezbedi Ligu šampiona automatski biti aktivirana otkupna klauzula od 10.000.000 evra. Dakle, čak i da ona bude aktivirana, čemu se svi zapravo i nadaju u Rimu, jer toliko silno žele da se nađu u elitnom takmičenju, Roma će imati pozitivan bilans računajući ova dva posla.

Izabrane vesti

Holanđanin je od početka insistirao na tome da dođe kod Žozea Murinja u Rim, pa je bio spreman za sve ustupke. Ipak, čini se da je one najvažnije napravio PSŽ, koji gaji dobre odnose sa klubom iz Večnog grada.

"Zaista je dobar osećaj biti igrač Rome. Svi sa kojima sam razgovarao dali su mi odlične komentare o klubu i navijačima. Jasno su mi stavili do znanja koliko me žele, ogromne napore su napravili da završe posao, što igraču uvek daje mnogo samopouzdanja i vere. Prijem navijača na društvenim mrežama i svuda drugde je bio fantastičan. Obećavam da ću dati 100 odsto od sebe da pomognem timu da se bori za naše ciljeve", rekao je Vajnaldum, o čijem raspoloženju govori i činjenica da je prilikom prezentacije pristao da izađe iz punog bazena sa sve opremom, što je oduševilo javnost.

Direktor Vučice Tijago Pinto je iz svog ugla obeležio dosadašnju fudbalsku pijacu na Apeninima. Roma je za sva dosadašnja pojačanja izdvojila svega 7.000.000 evra, koliko je plaćen Zeki Čelik, dok se u klupsku kasu do sada slilo 40.350.000 evra, za fudbalere na koje Murinjo nije računao.

Među njima je i Veretu, koji je takođe sa dosta pompe stigao na Velodrom, uprkos tome što se govorilo da će navijači Marselja stopirati ovaj transfer zbog porodičnog skandala.



tagovi

Žoržinjo VajnaldumŽordan VeretuLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara