Takuma Asano (@Reuters)
Takuma Asano (@Reuters)

Kada Takuma Asano pojede čokoladicu - da gol; Demirović udaljio Dortmund od Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 17:32

Većina utakmica u Nemačkoj počela protestom navijača

Kada Takuma Asano postigne gol u Bundesligi - Bohum ne gubi utakmicu. Tako je bilo u šest navrata prethodne dve sezone, a tako je i u aktuelnoj. U meču 15. kola protiv Union Berlina bivši fudbaler Partizana peti put se upisao u strelce i najavio pobedu svog tima nad učesnikom Lige šampiona - 3:0.

Japanski reprezentativac lepo je uhvatio volej posle kornera u petom minutu nadoknade prvog poluvremena i ubrizgao značajnu injekciju samopouzdanja svom timu za drugi deo meča. Interesantno je da je nešto ranije Asana uhvatila kamera kako jede jednu od čokoladica koje su navijači bacili na teren zajedno sa teniskim lopticama, a u sklopu protesta koji je organizvan za ovaj vikend širom nemačkih stadiona. Naime, pristalice većine bundesligaških klubova nezadovoljne su idejom rukovodstva lige da se deo TV prava i prihoda od marketinga proda stranom investitoru. Zbog toga su navijači na većini stadiona ćutali prvih 12 minuta, a onda tradicionalnim bacanjem teniskih loptica i čokoladica izazvali kratak prekid utakmica. Jedna od tih čokoladica dala je Asanu energiju da načne goste iz Berlina...

Izabrane vesti

Učestvovao je Japanac i u brzopoteznoj kontri koju je za 2:0 realizovao Gonsalo Pasijensija u 54. minutu, dok je treći gol za Bohum dao Kevin Steger iz penala u 78.

Sa ova tri boda Bohum je odmakao na šest od opasne zone, dok je Nenad Bijelica nakon premijerne pobede nad Borusijom Menhengladbah doživeo prvi poraz u Bundesligi i čeka ga težak posao da najprijatnije iznenađenje nemačkog prvenstva prošle sezone sačuva u najjačem rangu.

Borusija Dortmund je pre nekoliko dana odigrala 1:1 sa Pari Sen Žermenom i kao prva iz grupe u kojoj su bili još Milan i Njukasl otišla u osminu finala Lige šampiona, ali sjajne partije na međunarodnoj sceni nisu prenete na domaće prvenstvo. Večerašnji okršaj sa Augzburgom u gostima završen je 1:1, što je žuto-crnima četvrti uzastopni meč bez pobede računajući Bundesligu i DFB kup.

Nakon što je Ermedin Demirović pogodio u 23. minutu gosti su uspeli da izjednače pre odlaska na odmor, pogotkom Donjela Malena, ali im preostalih sat vremena nije bilo dovoljno da u potpunosti preokrenu i upišu pobedu.

Dortmund je ostao na petom mestu, koje vodi u Ligu Evrope, a RB Lajpcig dobio priliku da pobedom nad Hofenhajmom kod kuće pobegne na šest bodova razlike. To bi značajno otežalo posao Milionerima da se domognu plasmana u Ligu šampiona, mada ima još mnogo da se igra. A, postoji i šansa da Nemci zahvaljujući koeficijentu dobiju pet predstavnika u novom formatu Lige šampiona koji kreće od sledeće sezone.

BUNDESLIGA – 15. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Verder Bremen 2:2 (1:1)

/Rajc 45, 49 - Bore 7, Dukš 76/

Subota

Augzburg - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Demirović 23 - Malen 35/

Bohum - Union Berlin 3:0 (1:0)

/Asano 45+5, Pasijensija 54, Steger pen 78/

Darmštat - Volfzburg 0:1 (0:0)

/Majer 63/

Majnc - Hajdenhajm 0:1 (0:1)

/Pieringer 12/

18.30: (1,48) RB Lajpcig (4,70) Hofenhajm (7,25)

Nedelja

15.30: (1,85) Frajburg (3,50) Keln (4,40)

17.30: (1,40) Bajer Leverkuzen (5,30) Ajntraht Frankfurt (8,00)

19.30: (1,48) Bajern Minhen (4,60) Štutgart (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaTakuma AsanoBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara