Kada ti potone poslednja lađa, ti ubaci Zvezdino dete! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.11.23. | 19:54

Crveno-beli se ponovo mučili, ali golom Jovana Mijatovića došli do pobede u Pančevu - 2:1

Plovila su Zvezdine lađe ka dnu banatskih reka, izgledalo je da će Barak Bahar i pored svih pomilovanja, morati sam sebi da dodeli crveni karton, ali je kao jedan od već tradicionalnih poteza izraleski stručnjak iz rukava izvadio Zvezdino dete, Jovana Mijatovića, i pogodio. Momak rođen 2005. godine i pored svih milionskih pojačanja nametnuo se ove jeseni kao faktor opstanka šampionskih ambicija kluba sa Marakane.

Četvrtim pogotkom u prvenstvu, od toga drugim koji je doneo direktnu pobedu, "Zvezdin Bekam" je uspeo nekako da Zvezdino lađu uvede u mirne vode. Pitanje je samo dokle. Jer Crvena zvezda u Pančevu ponovo, dobrih 45 minuta, nije imala obrise tima koji sme i može da stremi evropskom proleću i šampionskim ambicijama. Sve je to bilo razmagnetisano, statično, stihijski, da su navijači Crvene zvezde sigurno osećali bol u želucu dok su sve to gledali. Tek ulaskom Jovana Mijatovića i Mirka Ivanića, crveno-beli su počeli da igraju konkretno. U dubinu. I da stignu do pobede u Pančevu - 2:1.

Izabrane vesti

Žaliće dugo u redovima Železničara zbog svega što im se desilo ove večeri. Pravu lekciju očitao je Nenad Mijailović Izrealecu Baraku Baharu kada je reč o takmičarskom fudbalu i načinu na koji treba da igra na papiru slabiji tim. Defanzivnom postavkom domaćin je uveo Crvenu zvezdu u problem, koja na ovom meču kao da je bila operisana od kreacije. Makar dok nije ušao Ivanić. Uspeli su preko Lazara Romanića domaći da zaljuljaju šampionske ambicije crveno-belih, ali u drugom nisu izdržali.

Odlično je na prekid Gelora Kange reagovao Jovan Mijatović, a pre toga je Mirko Ivanić dobro iskoristio prostor i doneo izjednačenje... Jesu crveno-beli pobedili, ali moraće u narednim danima da se ozbiljno radi i na fizičkom i na psihološkom planu u Ljutice Bogdana, i da se uspostave neki sistemi u igri. Jer trenutno se sve svodi na individualni kvalitet.

Nije to nikakva novost, niti treba biti stručnjak posebnog fudbalskog kova, da bi se shvatilo da je Crvena zvezda Baraka Bahara ophrvana problemima i da ne zna da igra protiv zgusnute odbrane i niskog bloka. Kao mnogi drugi timovi iz Mozzart Bet Superlige, Pančevci su, krajnje prosto, skratili prostor crveno-belima i pustili ih da se dave u sopstvenoj nemoći. Sem poseda, srpski šampion u prvom poluvremenu nije imao ništa, aposlutno ništa. Bolele su oči od toga kako neuigrani igrači Baraka Bahara kruže oko zone Železničara, nemaju kvalitet ili bar uigranu kombinaciju da naprave višak.

Bez promene strane i ritma, napadači Olajinka i Endijaj su izgledali kao dva stabla na pustom ostrvu. Festival šuteva i loših odluka ponovo je imao Vladimir Lučić, dok pokidane niti u igri srpskog šampiona nije mogao da sastavi ni Aleksandar Katai. Crvena zvezda je ličila na sopstvenu karikaturu, bez pojedinca sa jakim karakterom koji bi, bar na neki bezobrazuluk, mogao da promeni ritam.

Železničar je svesno prepustio prostor Crvenoj zvezdi i onda udario. Čisto da pokaže koliko je zapravo trošna odbrana crveno-belih. Prava Vila Promaja. Napravljen je višak na levoj strani, usledio je centaršut Đorđevića, a u srcu šesnaesterca bio je Romanić i glavom matirao Popovića. Videlo se još u nekim akcijama domaćeg tima, kako igrači Crvene zvezde loše stoje iza lopte. Mogli su domaći da ponove dostignuće Voždovca u prvom delu, samo da su imali malo smirenosti, pošto su na sredini terena plivali u prazno Gelor Kanga i Kings Kangva.

Šampion nije stvorio čestitu šansu. Jeste Lučić dva puta fino pokušao, dok je treći šut sa 16 metara, kada mu je loptu ostavio Olajinka, otišao daleko pored gola.

Mnogo zanimljivije je bilo u drugom poluvremenu. Ulasci Ivanića i Mijatovića dodatno su pomerili poslednju liniju Železničara. Mada je i domaćin znao da zapreti iz kontri. Videlo se prilikom prvog dodira sa loptom da će Ivanić biti raspoložen za igru, već u drugom i trećem je bio fatalan za domaćina.

Stiskala je Zvezda, udarao je i domaćin povremeno. Ali poslednju reč imao je Jovan Mijatović na opisan način, mada je i posle toga Železničar imao kolosalnu šansu.

Zvezda je preživela, ali daleko od toga da je kupila mir.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)

/Romanić 15 - Ivanić 61, Mijatović 76/

Pančevo

Stadion: SRC Mladost

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

Žuti kartoni: Pavlov, Šušnjar (Železničar), Kanga, Popović, Nikolić (Zvezda)

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Živković 7 - Lakićević 6, Balaž (od 9. Gajić 6), Stanković 6,5, Konatar 6 - Grgić 6 (68. Šušnjar), Pantelić 6 (83. Purtić) - Romanić 6,5, Đorđević 6,5 (83. Jovanović), Hajdin 6,5 - Pavlov 6(68. Knežević).

CRVENA ZVEZDA (3-4-1-2): Popović 6 - Điga 6,5, Dragović 6, Rodić 5,5 (od 46. Nikolić 6) - Nedeljković 6, Kanga 6,5, Kangva 5,5 (55. Ivanić 7), Lučić 5,5 (79. Hvang) - Katai 6 (55. Bukari 6,5) - Olajinka 5, Endijaj 5,5 (od 46. Mijatović 7).

Igrač utakmice: Jovan Mijatović


MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost u toku

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Barak BaharLazar RomanićGelor KangaMirko IvanićJovan MijatovićFK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara