Novo slavlje igrača Boke (©Reuters)
Novo slavlje igrača Boke (©Reuters)

Kako je Boka prošla? Zna se – na penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 04:24

Kup Argentine: Tim s Bombonjere u četvrtfinalu u Mendozi bolji od Taljeresa – 5:2 posle jedanaesteraca. Posle 90 minuta bilo je 1:1

Kada jednom prođeš na penale, može da se kaže da je u pitanju sreća, pa i dva puta, ali četvrti put u sezoni... Ne, to više nije fortuna ni rulet, to je znanje. Fudbaleri Boka Juniors su pravi specijalisti za jedanaesterce. Do finala Kopa Libertadoresa slavni tim s Bombonjere je došao tako što nikog nije pobedio u nokaut rundi, doduše, nije ni izgubio. U tri penal serije pali su Nasional iz Montevidea, Rasing iz Aveljaneda i Palmeiras, a do polufinala Kupa Argentine, plavo-žuti su stigli posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u Mendozi protiv Taljeres Kordobe – 5:2.

Posle 90 minuta bilo 1:1. Poveo je tim iz Kordobe u 22. minutu, kada je Benavidez zatresao mrežu veterana Serhija Romera, da bi u nastavku u 58. minutu Edinson Kavani izjednačio. Matador je sa bele tačke bio siguran. Do kraja utakmice nije bilo golova. Tim sa Bombonjere je bio nešto bolji, imao izglednije šanse da reši sve posle 90 minuta, ali ima tim Horhea Almirona uvek vadilicu. Mogao je Kavani da zatrese mrežu u finišu drugog poluvremena, ali njegov promašaj iz izgledne situacije nije kažnjen.

Izabrane vesti

Majstor za udarce sa kreča je 36-godišnji golman Boke Serhio Romero, ali ovoga puta je samo "plašio rivale". Naime, Nahuel Bustos u prvoj seriji i strelac vodećeg gola Banavidez u trećoj su šutirali iznad gola, u stilu kikera u NFL šampionatu. S druge strane, nepogrešvi su bili veterani Dario Benedeto i Edison Kavani, kao i mladi Barko i Figal, pa je Boka u borbi i za drugi trofej u 2023. godini. Odlučujući pogodak sa 11 metara delo je mlade nade, nove "zlatne koke" Boke Valentina Barka koji je rutinski pogodio mrežu, za veliko slavlje navijača kluba iz Buenos Ajresa.

U polufinalu će ekipa iz Buenos Ajresa da odmeri snage sa Estudijantesom. U drugom polufinalu igraće San Lorenco i Defensa i Hustisija. Kup Argentine se uvek igra na neutralnom tereneu, a pobednik ovog takmičenja izboriće direktan plasman u Kopa Libertadores naredne godine.

Boka ne umire u lepoti, pobeđuju na penale, a meč godine igraće za tri nedelje u Rio de Žaneiru na kultnoj Marakani sa domaćinom Fluminenseom u finalu Kopa Libertadores. Plavo-žuti su bili šampioni Argentine prošle godine, ali su ove igrali očajno u prvenstvu, pa je trofej završio u vitrinama ljutog rivala, River Plejta. U toku je je Liga kup Gaučosa, ali to takmičenje služi treneru Almirona da šansu pruži rezervistima. Sve karte se bacaju na borbu za šesti trofej prvaka Južne Amerike i obračun sa Fluom koji juri premijernu krunu na Zelenom kontinenentu.

KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Taljeres – Boka Juniors 2:5 p. p. (1:1, 1:0)

/Benavidez 22 – Kavani 58pen/

Odigrano ranije:

Urakan – Estudijantes 0:2 (0:2)

Čako For Ever – Defensa i Hustisija 6:7 p. p. (1:1, 0:0)

San Lorenco – San Martin 1:0 (1:0)


tagovi

Južna AmerikaKup ArgentineBoka juniorsTaljeres KordobaEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara