Ed Širan i Dejvid Bekam (©Reuters)
Ed Širan i Dejvid Bekam (©Reuters)

Kako je britanska muzička ikona preporodila Ipsvič?

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 13:20

Engleska 3: Ed Širan dizajnirao treću garnituru dresova Traktor Bojsa koja je prodata u 11.000 primeraka za samo šest nedelja, a dosad je ukupno “otišlo” 30.000. Premijera nove opreme večeras (21.00) kada na Portman Roud stiže Derbi Kaunti u derbiju 15. kola

Pitanje za kviz: Koji je jedini britanski klub koji nikada nije poražen na svom terenu u međunarodnim takmičenjima? Verovatno je malo onih koji bi rekli – Ipsvič Taun. Traktor Bojsi, kako je nadimak tima koji godinama tavori u Ligi 1, trećem rangu engleskog fudbala, osvojio je Kup UEFA 1981. godine, nije poražen 31 meč na svom Portman Roudu u evropskim kupovima. Padali su u Ipsviču i takvi giganti kao što su Real, Milan, Inter, Barselona...

Pre dve decenije je u Kupu UEFA igrao protiv Sartida. Pobedio je u Smederevu sa 1:0, dok je na svom terenu odigrao 1:1. Ipsvič je stari, tradicionalni engleski klub koji bi ove sezone konačno mogao da se preseli u viši rang, Čempionšip, i da u narednim godinama napadne Premijer ligu.

Izabrane vesti

Posle 14 kola Lige 1, Plimut je lider sa četiri boda više od Traktor Bojsa, a slede Šefild Venzdej, Piterboro, Portsmut. U ovom rangu takmičenja su i Barnsli, Bolton, Derbi Kaunti, Čarlton, klubovi koji su nekada igrali najjači rang takmičenja.

21.00: (1,80) Ipsvič (3,50) Derbi Kaunti (4,70)

Najpoznatiji navijač ovog kluba je Ed Širan, britanska muzička zvezda koji je igrao i u popularnom serijalu Igra prestola. Ne samo da njegovo srce kuca za Traktor Bojse već je postao i sponzor muškog i ženskog fudbalskog tima. U protekloj sezoni, koji je Ipsvič bio tek na 11. mestu u Ligi 1 i nije bio konkurentan čak ni za plej-of, ovaj klub je prodao najviše dresove u poslednjih 15 godina, blizu 22.000. Ove godine još veći bum - dres Ipsviča ide kao alva, više od 11.000 prodato je za šest nedelje od početka kampanje, a tokom ove sezone procenjuje se da čak 30.000 navijača ima treći dres tima u čijem je dizajnu učestvovao Širan.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 11 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

Večeras (21.00) na Portman Roudu upravo će fudbaleri Ipsviča igrati u toj trećoj garnituri koju promoviše Ed Širan.

Oduševljen sam što ću ponovo da sponzorišem klub. Rekao sam ranije da mi klub i zajednica mnogo znače. Nadam se da ću uskoro opet da budem na Portman Roudu. Bilo je sjajno učestovati u dizajnu trećeg kompleta dresova za ovu sezonu”, rekla je britanski muzička zvezda.


tagovi

IpsvičDerbi kauntiEngleska 3Engleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara