Roberto Karlos u dresu Intera (©Reuters)
Roberto Karlos u dresu Intera (©Reuters)

Kako je Spartak iz Moskve propustio da dovede Roberta Karlosa za 500.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 10:59

Palmeiras nudio Rusima sjajnog beka tokom prijateljskog meča 1994. godine

Brojne su anegdote kako je neki klub/trener/direktor propustio priliku da angažuje igrača koji je kasnije postao top klasa. Jedna stiže iz Rusije...

Reč je o Robertu Karlosu i Spartaku iz Moskve, ruskom velikanu koji je 1994. propustio priliku da angažuje tada 21-godišnjeg levog beka Palmeirasa za 500.000 dolara. Kasnije je Brazilac otišao u Inter, pa Real Madrid gde je osvojio tri Lige šampiona, postao jedan od najboljih igrača sveta na svojoj poziciji i afirmisao se kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena.

Izabrane vesti

Te 1994. Palmeiras je na turneji po Rusiji igrao prijateljske mečeve s klubovima koji bi platili 25.000 dolara. Gradski rivali Spartak i Dinamo podelili su trošak kako bi njihovi fudbaleri odmerili snage sa tadašnjim šampionom Brazila, u čijim redovima je bio i omaleni Roberto Karlos.

"Dao je gol, a imao je i asistenciju preko celog terena. Predsednik Palmeirasa nam je rekao da je on njihova zvezda i da koliko sutra možemo da ga uzmemo ako platimo 500.000 evra. Ponudio je i Amarala (defanzivni vezni, kasnije igrao za Parmu, Benfiku, Fjorentinu..., op. aut.)", prisetio se Aleksandar Tarhanov, u to vreme pomoćnik Spartakovom treneru Olegu Romancevu.

Do dogovora, ipak, nije došlo.

"Romancev je dugo razmišljao. Budžet Spartaka za celu sezonu je tada bio 3.000.000 dolara, pa kako onda da dovedeš jednog igrača za 500.000? Odustali smo, a on je nedugo potom otišao u Inter", ispričao je Tarhanov.

Sudbina je kasnije dovela Karlosa u Rusiju. U smiraj karijere, 2011. godine, obukao je dres Anžija iz Mahačkale i odigrao 25 utakmica, a onda bio trener i direktor tog kluba.


tagovi

Roberto KarlosSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara