Eduardo Kamavinga (©Reuters)
Eduardo Kamavinga (©Reuters)

Kamavinga provocira Real, razmišlja o pozivima Bajerna i PSŽ

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.07.20. | 10:38

Nemački šampion već kontaktirao agenta novog fudbalskog čuda, Sveci rade sve da završe transfer što pre


Pesimističke izjave Florentina Pereza da u vreme ekonomske krize “Real neće praviti velike transfere” glasno su odjeknule celom fudbalskom Evropom. Njegove reči dobro je čuo i superalentovani vezista Rena Eduardo Kamavinga koji sada razmišlja o tome da se okrene drugim ponudama, pre nego da ostane na istom mestu još godinu dana.

Izabrane vesti

Ovoj temi se ozbiljno posvetio madridski As koji tvrdi da je 17-godišnji biser Renove škole spreman da vidi šta je to što imaju da mu ponude Pari Sen Žermen i minhenski Bajern. Ovakav potez mladog Kamavinge u javnosti je okarakterisan kao provokacija na račun madridskog giganta.

I Kamavinga i njegov agent Musa Sisoko očekivali su da će Real tokom leta konačno povući odlučujući potez kako bi obezbedio potpis, ali je Florentino Perez okrenuo list i najavio štednju, najviše zbog toga što se Real ozbiljno zadužio kako bi renovirao stadion Santjago Bernabeu.

Kamavinga nema nameru da čeka poziv iz Madrida posle izuzetne godine u Renu i nada se da bi mogao da ostvari veliki transfer u Pariz ili Minhen. Francuska senzacija rodom iz Angole ima aktivan ugovor sa Renom do juna 2022. godine, što znači da bi zainteresovani klubovi trebalo da izvuku pozamašnu sumu novca kako bi dobili poverenje ljudi iz Rena.

As piše i da se Kamavinga naljutio na vrhušku Rena što ga još nisu kontaktirali da razgovaraju o novom ugovoru, odnosno o značajnom povećanju plate. Ren je poslednjih nedelja i meseci striktno odbijao da razgovara sa zainteresovanim kupcima, a novi sportski direktor Moris koji je nedavno stigao iz Liona, nedavno je objasnio da Kamavingina cena nikako ne može da bude ispod 80.000.000 evra. Namerno ili ne, on je praktično tom izjavom stavio Kamavingu u izlog i sada čeka zvanične ponude.

Pouzdani radio Monte Karlo još je prošlog meseca pisao o tome da je interesovanje PSŽ za Kamavingu veliko i da šampion Francuske pokušati da iskoristi svaku mogućnost da angažuje momka za koga mnogi tvrde da je novo fudbalsko čudo. U juranjavu za Kamavinginim potpisom odnedavno se uključio i Bajern preko svojih emisara, a navodno su već obavili razgovore sa njegovim agentom.

Ren će ovog leta igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i upravo od ovog ishoda zavisiće i to da li će Kamavinga zaista otići i po kojoj ceni. Ren bi samo od plasmana u elitno takmičenje mogao da inkasira 20.000.000 evra, plus druge bonuse, a klubu će za ostvarenje ovog cilja biti potreban upravo Kamavinga. U slučaju da se Ren ne plasira u Ligu šampiona realnije je da će Kamavinga otići, zbog želje da igra na najvišem nivou fudbala, dok bi odlazak do grupne faze vratio nadu najprijatnijem iznenađenju Lige 1 u prošloj sezoni da bi 17-godišnji vezista mogao da ostane još godinu dana.

Real Madrid se svakako igra sa sudbinom jer bi mogao da ostane bez ozbiljnog potpisa. Čak bi Kraljevski klub imao i prečicu do ozvaničenja ovog transfera preko Hunija Kalafata, glavnog čoveka Reala zaduženog za skautiranje igrača van Španije. On stoji, između ostalog, iza dolazaka Vinisijusa, Rodriga i Edera Militaa u Real, a ima i odlične konekcije u Francuskoj. 

Sve opcije su i dalje otvorene, ali PSŽ i Bajern uzimaju prednost u odnosu na Real...



tagovi

Eduardo KamavingaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara