Kanga postao tata i mama Milojeve Zvezde!

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 17:52

Crveno-beli savladali TSC najviše zahvaljujući vezisti iz Gabona- 3:1

Bila je ona raketa protiv Krasnodara! Bila je i tiha svađa na Emirejtsu u sudaru sa Arsenalom. Imao je u prvom mandatu odnos Vladana Milojevića i Gelora Kange uspone i padove, ali po povratku temepramentnog stručnjaka Kanga je postao tata i mama igre crveno-belih. Na gostovanju Novom Pazaru gol i asistencija. Isti učinak odradio je u velikom derbiju kola protiv TSC-a Gelor Kanga i doprineo da šampion neokrnjen dočeka večiti derbi naredne subote, jedan od najbitnijih utakmica ove sezone – 3:1.

Crvena zvezda je dominirala u prvom poluvremenu u Bačkoj Topoli, ali je u nastavku TSC karakterističnom lepezom kvaliteta naterao crveno-bele da se oznoje, čak i u finišu da se brane, oslanjajući se na Omrija Glazera. Imaće sigurno šta da kažu u Bačkoj Topoli kada je reč o arbitraži Milana Ilića koji je dva puta pokazao na kreč i omogućio crveno-belima da uđu u mirniji finiš. Međutim, neće pobeda tima Vladana Milojevića imati baš sladak ukus, pošto su zbog povreda morali ranije van igre kapiten Dragović i mladi Lučić.

Izabrane vesti

Kako bilo crveno-beli su sačuvali savršeni učinak na TSC Areni, visokim presingom udavali domaćina u prvom poluvremenu. Ali je ekipa Žarka Lazetića sačekala svoje momente i dala posebnu notu vrlo dobrom drugom poluvremenu. Da su posle izjednačenja Pantovića, domaći izdržali koji minut više, možda su mogli da dođu do novog pozitivnog rezultata.

Rekao je pre meča trener TSC-a Žarko Lazetić da će u pojedinim delovima igre protiv Crvene zvezde parkirati autobus ispred gola Veljka Ilića. Nije baš bilo tako u prvom poluvremenu, ali oslanjajući se na tandem Hvan-Gelor Kanga, Zvezda je uradila sve da oteža disanje tehnički pismenom timu iz Bačke Topole.

Odmah su crveno-beli uzeli loptu, izlazili u visok pritisak, i prečkom Gelora Kange posle velikog posla In Bom Hvana, poslali poruku da žele ekspresno da dođu do bodova. Crvena zvezda nije blistala u poslednjoj trećini terena, ali je delovalo vrlo organziovano, sa atipičnom formacijom. Crvena zvezda je nominalno igrala sa trojicom štopera, ali je Srđan Mijailović kao desni bek imao zadatak da često ulazi u sredinu i pomaže Geloru Kangi u izgradnji akcija.

TSC je nedostajalo mase u napadu, jer su crveno-beli agresivnom igrom, stalno provocirajući kontakt, lako uštopovali Sašu Jovanovića, dok u igri nije bilo dovoljno u igri Aleksandra Ćirkovića i Miloša Pantovića. Imali su domaći problema prilikom svakog visokog presinga Crvene zvezde, što se videlo u trenutku pomračenja uma Miloša Vulića. Nekadašnji Zvezdin vezista je posle kratke lopte Veljka Ilića izgubio duel sa Gelorom Kangom i potom nehotice pokupio rukom loptu. Usledila je intervencija VAR-a i penal koji je u pogodak pretvorio Gelor Kange.

Imalo je bajkovite trenutke za Zvezdu prvo poluvreme u Bačkoj Topoli, ali su se oni smenjivali sa hofror sekvencama. Prvo je van igre morao kapiten Aleksandar Dragović i zabrionu stručni štab crveno-belih, da bi potom ranije morao u svlačionicu Vladimir Lučić.

TSC je ofanzivno prespavao prvo poluvreme, zapretio je tek u 45. minutu kada je bravurom Naser Điga sprečio potencijalno izjednačenje.

Sve što je uradio dobro Naser Điga u prvom poluvremenu, upropastio je mlitavim skokom prilikom izjednačenja Miloša Pantovića. Još par puta je reprezentativac Burkine Faso delovao problematično, ali je Omri Glazer podsetio na izdanje iz Lige šampiona.

Sačuvao je Đigu Omri Glazer posle šuta Ćirkovića i već viđenog izjednačenja. TSC je u tim trenucima imao loptu u nogama, čak delovao opasnije, ali je YAntonić bespotrebno gurnnuo Olajinku sa dve ruke. Za novi penal i pogodak In Bom Hvana.

TSC – CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:1)

/Pantović 62 - Kanga 36pen, Bukari 64, Hvan 85pen/

Stadion: TSC Arena

Sudija: Milan Ilić

Žuti kartoni: Petrović, Vulić, Đakovac, Antonić (TSC)

TSC (4-3-3): Ilić 6– Krstić 6, Pejić 5,5, Antonić 5, Petrović 6 (od 70. Vlalukin) – Milosavljević 5,5, Vulić 5(od 70. Radin), Đakovac 6 – Jovanović 5,5 (od 70. Rakonjac), Pantović 6 (od 74. Stanić), Ćirković 6.

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Glazer 7 – Dragović 6,5 (od 30. Điga 5,5), Spajić 6,5, Rodić 6 – Bukari 6,5, Hvan 6,5, Mijailović 6, Lučić 6 (od 43. Stamenić 6,5) – Kanga 7, Ivanić 6,5 (od 77. Olajinka) – Endijaje 6 (od 77. Kraso).

Igrač utakmice: Gelor Kanga

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

Javor - Crvena zvezda 2:2 (0:1)

/Bosić 65, Mićić 72 - Seri 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvan 84 pen/

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gelor KangaVladan MilojevićŽarko LazetićMiloš Pantović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara