Kings Kangva (©Reuters)
Kings Kangva (©Reuters)

Kangva asistirao za preokret, Bukari se nije naigrao, Ado starter

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 22:18

Važne pobede Zambije i Gane u kvalifikacijama za Afrički kup nacija; Kanga učestvovao u akciji za jedini gol u meču Gabona i Sudana

Pokušava Kings Kangva da se izbori za mesto startera kod Miloša Milojevića u timu Crvene zvezde, a dobra forma u dresu reprezentacije Zambije mogla bi da mu pomogne u tome. U prošlom kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija 23-godišnji vezista je postigao gol u 88. minutu za pobedu svoje selekcije nad Komorima, dok je ovog četvrtka bio je asistent za preokret u duelu sa Lesotom.

Njegov centaršut iz kornera u pogodak za 2:1 pretvorio je Lamek Banda (OVDE), a četiri minuta kasnije, u 57, fudbaler Lećea sve je sam uradio, ukrao loptu rivalu i pogodio za konačnih 3:1.

Izabrane vesti

Tri važna boda osvojila je i Gana, koja je u svojoj grupi savladala Angolu 1:0. Gol odluke delo je Bornmutovog napadača Antuana Semenja i to u šestom minutu nadoknade, nakon gužve pred golom gostiju i smušene reakcije na centaršut iz prekida (OVDE). Od 83. minuta za Ganu je igrao Osman Bukari, a od starta je u domaćoj selekciji bio vezista Spartaka iz Subotice, Edmund Ado. Iz igre je izašao dvadesetak minuta pre kraja.

Gana sa ovom pobedom ima sedam bodova posle tri kola i sačuvala je prvo mesto u svojoj grupi, upravo ispred Angole koja je na četiri, koliko ima i Centralnoafrička republika, dok je Madagaskar na jednom bodu.

Zambija je, takođe, vodeća u svojoj konkurenciji. Ima šest bodova, dva više od Obale Slonovače, a tri od Komora, s tim da te dve selekcije imaju meč manje. Lesoto je u prva tri kola osvojio jedan bod.

Nešto kasnije od pomenute trojke iz Mozzart Bet Superlige na terenu se našao i Gelor Kanga. Vezista Crvene zvezde odigrao je ceo meč za Gabon protiv Sudana i učestvovao u akciji za jedini gol u meču. Posle njegovog centaršuta domaći napadači kombinovali su za pogodak Lojda Paluna u 71. minutu.

Gabon je zadržao vodeću poziciju i posle tri kola ima sedam bodova, tri više od Mauritanije, pa ne mora da strepi od ishoda te selekcije i poslednjeplasiranog DR Konga.

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 3. KOLO

GRUPA E

Četvrtak

Madagaskar - Centralnoafrička Republika 0:3 (0:2)

Gana - Angola 1:0 (0:0)

GRUPA H

Četvrtak

Zambija - Lesoto 3:1 (1:1)

Petak

17.00: (1,17) Obala Slonovače (7,50) Komorska Ostrva (25,0)

GRUPA I

Četvrtak

Gabon - Sudan 1:0 (0:0)

/Palun 71/

Petak

14.00: (1,45) Demokratska Republika Kongo (4,10) Mauritanija (8,50)

(Kenija, Zimbabve i Mauricijus su odlukom CAF diskvalifikovani iz kvalifikacija)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaKings KangvaOsman BukariEdmund Ado

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara