Neverica u Torinu (©Reuters)
Neverica u Torinu (©Reuters)

Kapelo oštro po Ronaldu: U moje vreme su u živi zid išli igrači koji se ne plaše lopte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 09:40

Slavni trener ne može da shvati potez Portugalca

Eliminacija Juventusa u osmini finala Lige šampiona od Porta tema je broj jedan ove srede u Italiji. Malo ko je to očekivao čak i posle poraza 1:2 u prvoj utakmici.

Gol Federika Kijeze u finišu portugalskog duela ostavio je Torinezima ulogu favorita, međutim, Porto je ponovo bio sjajan i kroz produžetke uspeo da se domogne četvrtfinala. Izgubili su gosti sa 2:3, ali je pogodak Serža Oliveire u 115. minutu iz slobodnjaka bio presudan.

Izabrane vesti

Lukavo je iskusni vezista šutirao po zemlji i iskoristio lošu reakciju Juventusovih fudbalera. Pre svih Kristijana Ronalda, koji je okrenuo leđa lopti, pa mu je ona prošla između nogu...

"To je neoprostiva greška", oštro je konstatovao trofejni italijanski trener Fabio Kapelo.

Slavni strateg nije štedeo Juventusove igrače.

"U moje vreme kada biraš igrače koji će stajati u živom zidu, ne biraš one koji se plaše lopte. Juventusovi igrači su bili uplašeni, skočili su tako da izbegnu loptu, okrenuvši joj leđa. To je nedopustivo".

Kapelu je zasmetao i detalj posle utakmice, odnosno izbor igrača koji su došli pred novinare. Bili su to Matijs de Liht, Federiko Kijeza i Huan Kvadrado.

"Samo mlađi igrači su preuzeli odgovornost u teškom trenutku i izašli pred novinare. U ovom timu imate veterane koji vole da se pojavljuju i preuzimaju zasluge kada ekipa pobeđuje, ali ih nema nigde kada je loše", konstatovao je čuveni trener.

Juventus je četvrti put uzastopno zakazao u Ligi šampiona. Od finala 2017. u kom ih je savladao Real 4:1 - a dvostruki strelac bio upravo Ronaldo - Torinezi su dvaput ispali u četvrtfinalu i dvaput u šesnaestini.


tagovi

JuventusFabio KapeloKristijano RonaldoAdrijen Rabio

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara