Fabio Kapelo (©Reuters)
Fabio Kapelo (©Reuters)

Kapelo: Real je prekinuo Barsin monopol, komplikovana je budućnost na Nou Kampu

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.07.20. | 21:36

“Mančester siti favorit u LŠ”, tvrdi Don Fabio

Titulu prvaka koju je osvojio Real proslavio je i Fabio Kapelo. I to na Majorki, gde se odmara sa suprugom.

Nekadašnji šef struke Reala ne krije da je sa oduševljenjem dočekao trijumf Kraljevskog kluba, jer je napokon prekinuta dominacija Barselone na španskom tlu.

Izabrane vesti

Real je zasluženo osvojio krunu, igrao je najbolje u prvenstvu. Postizao je golove, a malo ih je primao. Real je prekinuo Barsin monopol i to u ovako komplikovanoj sezoni. Iskoristili su Madriđani potpuni slom na Nou Kampu. Ali, da budemo jasni, Real je osvojio titulu zbog svojih zasluga, a ne zbog tuđih grešaka“, podvukao je Kapelo u intervjuu za Marku.

Kada su pojedinci u pitanju, najveću ocenu je od Kapela dobio Karim Benzema.

Igrao je senzacionalno. Postao je zaštitni znak Reala. Bez dileme je bio najbolji. Preuzeo je odgovornost, što nije morao kada je tu bio Ronaldo. Ima osećaj za gol i to je pokazao, bio je nadomak Zlatne kopačke. Gotovo svi golovi koje je davao bili su odlučujući. Po meni, ovo mu je bila najbolja sezona otkako je došao“.

Pohvale su dobili i Kurtoa i Marselo, ali posebne – Serhio Ramos.

Ne zaboravite da je bio kod mene u timu kada smo osvojili titulu. On je već legenda Reala. Istinski kapiten, lider na terenu i van njega, sa kvalitetom i osećajem za igru. Serhio daje sigurnost odbrani, uvek je ključni igrač za ekipu. Preuzeo je odgovornost da šutira penale. Ramos je neverovatna ličnost“.

Najveće razočaranje – Eden Azar.

Naravno, jer nije bio kao u Čelsiju. Predugo je bio povređen, nije se adaptirao. Uvek sam ga smatrao za velikog igrača, ali da budemo jasni, težak je dres Real Madrida i Azar je potonuo ove godine. Jasno je da mu naredna sezona mora biti mnogo bolja“.

Zidan i RamosZidan i Ramos

Kakav bi to bio razgovor sa Kapelom, a da se ne dotakne kolege trenera Zidana. Još jedan trofej u njegovim rukama.

Veličina! Moje najtoplije čestitke, uradio je sjajnu stvar. Nije bilo lako osvojiti ovo prvenstvo i on je to uspeo. Deset pobeda i remi – impresivno. On razume bolje od ikog kakvi su zahtevi kluba. Diskretan je, sa jakom ličnošću i samopouzdanjem“.

Na drugoj strani je Barselona. Potpuni slom u poslednja dva meseca.

Jako je čudno, nerazumljivo šta se tamo desilo, kakav se kolaps dogodio. Valverdeov odlazak je bio iznenađujući i dolaskom Setjena, koji ima posebnu filozofiju, dogodio se potpuni krah. Imao je veoma dobre igrače, ali koji su u godinama. Budućnost Barselone će biti vrlo komplikovana na kraći i srednji rok“.

Iako će tu i dalje biti Mesi.

Mesi je genije. Za mene je najbolji svih vremena, uz Pelea, Di Stefana i Maradonu. Barselona je Mesi. Videćemo šta će biti kada se povuče. Uzgred, hteo sam da ga dovedem u Juventus kada je imao 17 godina“.

Sledi i završnica u Ligi šampiona. Don Fabio ima svoje favorite.

Kao što sam rekao još u septembru, za mene je najveći favorit Mančester siti, ali valja biti oprezan sa Bajernom, igrao je jako dobro“, podvukao je Fabio Kapelo.


tagovi

Fabio KapeloReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara