Milan Borjan (Reuters)
Milan Borjan (Reuters)

Kapiten Borjan nije na spisku reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 17:02

Novi selektor podmladio Kanadu

Za razliku od većine svetskih reprezentacije koje će martovske termine iskoristiti za prijateljske utakmice, selekciju Kanade očekuje vrlo bitan takmičarski meč.

Kanađani igraju finale plej-ofa za plasman na Kopa Amerika protiv izabranog tima Trinidada i Tobaga. Podsetimo, Kopa Amerika se narednog leta igra u SAD od 20. juna do 14. jula, a pored selekcija iz Južne Amerike, učestvuju i reprezentacije iz Severne i Srednje Amerike. Žreb je već održan i 14 timova je podeljeno u četiri grupe, a čekaju se još dva pobednika plej-of duela.

Izabrane vesti

Jedno finale igra Kanada protiv Trindada i Tobaga, a drugo Kostarika protiv Honudrasa.

Kanadski selektor Mauro Bjelo je danas objavio spisak igrača na koje računa za odlučujući meč za plasman na Kopa Amerika, a najveće iznenađenje je da na njemu nema dosadašnjeg kapiten Milana Borjana.

Zvezdin golman na pozajmici u Slovanu iz Bratislave je godinama bio jedan od najstandardnijih i najbitnijih igrača kanadske reprezentacije, a prethodni selektor Džon Herdman je imao ogromno poverenje u njega. Borjan je i letos bio član reprezentacije u mečevima Lige nacija i Gold kupa sa kojeg se povukao usred turnira zbog povrede. Nakon tog turnira je Herdmana na kormilu zamenio njegov dotadašnji pomoćnik Bjelo i debitovao u Ligi nacija.

Sada je odlučio da podmladi reprezentaciju pa su na spisku od 23 igrača čak 22 mlađih od 30 godina. Najveće iznenađenje je izostanak Borjana, ali i iskusnih Stivena Vitorije, Džuniora Hojleta i Marka Entonija Keja.

Jedini debitant na spisku je Montrealov golman Džonatan Siroa, a pozvane su i dosadašnje Borjanove rezerve Džonatan Krepo i Dvejn Sent Kler.

Prve zvezde tima su Alfonso Dejvis iz Bajerna, Džonatan Dejvid iz Lila, Tadžon Bjukenen iz Intera, Stiven Eustakio (Porto), Kajl Larin iz Maljorke...



tagovi

Reprezentacija KanadeMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara