Benzema (© Reuters)
Benzema (© Reuters)

Karim Benzema mora na sud zbog ucene

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.01.21. | 13:57

Raspetljava se seks skandal

Ide Karimu Benzemi na terenu, spakovao je 12 i namestio pet golova od početka sezone, pokretačka je snaga Real Madrida, ali van zelenog pravougaonika se suočava sa problemima. Ogromnim, pošto će završiti na sudu.

Tužilac suda u Versaju potvrdio je da će Benzemi biti suđeno za ucenu Matjea Valbuene, nekadašnjeg kolege iz reprezentacije Francuske, povodom slučaja koji datira od novembra 2015, međutim, posle opsežne istrage tek sad je došao na red.

Izabrane vesti

Benzema i Valbueana su se našli u centru seks skandala, tako što je centarfor ucenjivao vezistu snimkom seksualnog čina. Odmah zatim, Benzema je uhapšen, pa pušten, u međuvremenu je priznao krivicu, izvinio se Valbueni, što možda može da mu bude olakšavajuća okolnost na sudu, ali će svakako morati da se pojavi na ročištu.

Odluka da se Benzemi sudi je apsurdna i nepravedno surova. Nemam šta da mu zamerim u ovom slučaju“, rekao je advokat Realove „devetke“, Silvijan Kormije.

Francuski zakoni predviđaju maksimalnu kaznu do pet godina za čin iznude novca.

Ranije se pominjalo da je Benzema, zajedno sa još četiri osobe, navodno zahtevao od Valbuene isplatu između 50.000 i 100.000 evra kako sporni snimak ne bi dospeo u javnost. Bruka je svakako pukla, obojicu je selektor Didije Dešan izbacio iz reprezentacije još pred kraj 2015.

Osim Benzeme, objavljeno je da će se za ucenu suditi još četvorici lica, umešanim u ovaj slučaj.


tagovi

Matje ValbuenaReal MadridKarim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara