Karlos Karvaljal (AFP)
Karlos Karvaljal (AFP)

Karvaljal kritikuje suđenje: Braga je najbolji tim u ovoj grupi, nepostojeći penal za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 00:28

"Obično ne komentarišem suđenje. Izvinjavam se jer neću ostati dosledan. Obično su portugalske sudije meta kritika, ali večerašnje suđenje je bilo takvo da su mi nedostajali portugalski arbitri"

Istorijsko veče za Crvenu zvezdu u Kamenolomu, za Bragu utešna nagrada u vidu druge pozicije u grupi. Jasno je da ono donosi neuporedivo teže rivale na žrebu, odnosno borbu za osminu finala Lige Evrope. Portugalski predstavnik je dao sve od sebe da izbegne takav scenario, uputio preko 20 udaraca ga golu Crveno-belih koje je u poslednjih desetak minuta ograničio u njihovu trećinu terena. Igra na sve ili ništa nije dala rezultat i ostalo je 1:1.

Nakon utakmice trener domaće ekipe Karlos Karvaljaj razočaran suđenjem italijanskog arbitra Marka Gvide i njegovih pomoćnika, ali sa druge strane sposoban da pronađe utehu u činjenici da Bragu vrlo izvesno očekuje neka krupna evropska zver na proleće.

Izabrane vesti

"Cilj nam je bio da se domognemo prvog mesta i odemo direktno među najboljih 16. Dosta toga smo uradili na terenu, odigrali dobru utakmicu, protiv snažnog i agresivnog rivala. Sudijska ekipa je bila suviše popustljiva u odnosu na faulove nad našim igračima. Mogli smo i ranije da dobijemo penal. Moji igrači su se stoički borili, naporno radili, stav je bio fantastičan. Želeli smo prvo mesto, ali ovako ćemo se nadmetati sa timovima iz Lige šampiona što je dobro za nas. Možemo da izvučemo Sevilju koju smo već pobeđivali, Barselonu, Dortmund, Lajpcig... Spektakularno. Biće sjajnih utakmica i računajte na Bragu da će se takmičiti i doneti poene za renking Portugalije. Smatram da je Braga bila najbolji tim u ovoj grupi", rekao je trener Brage.

Dvadesetak i kusur minuta pre kraja utakmice u Portugaliji, Radovan Pankov je dobio udarac u lice od Dioga Leita u kaznenom prostoru, a glavni sudija pokazao na belu tačku. Ispostavilo se ključni detalj za Zvezdino evropsko proleće sa prve pozicije u grupi.

"Obično ne komentarišem suđenje. Izvinjavam se jer neću ostati dosledan. Obično su portugalske sudije meta kritika, ali večerašnje suđenje je bilo takvo da su mi nedostajali portugalski arbitri. Bili su previše tolerantni za neke stvari. Pritom nije bilo razloga da se dosudi penal za Zvezdu. Osećao sam da je teren nagnut na jednu stranu od početka", zaključio je Karvaljal.


tagovi

BragaFK Crvena zvezdaKarlos Karvaljal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara