Kasano (© Reuters)
Kasano (© Reuters)

Kasano opet udario na Murinja: Mene poštuju Toti i De Rosi, a njega se niko neće sećati kad ode u penziju

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 13:39

„Žozeov fudbal je zastareo, od Rome je napravio bezobraznu ekipu“, kaže nekadašnji napadač Vučice

Rasplamsale su se varnice na relaciji Antonio Kasano – Žoze Murinjo. Malte su se u buktinju pretvorile. Nekadašnji italijanski reprezentativac je napao prošle sedmice trenera Rome, Portugalac uzvratio, a onda se penzionisani centarfor opet javio, kako ne bi ostao dužan Posebnom.

Posle Kasanovih primedbi da „ne zna kako je Murunjo osvojio veliki broj trofeja, da je sujetan i da mu nije stalo do fudbala“, prešao je Žoze i na lični nivo, potencirajući da se Antonio svojevremeno na predstavljaju u Realu pojavio u jakni, usput dodavši da nije ni bio deo Rominog tima kad je Vučica trijumfovala u Superkupu Italije, dok ni sa Interom nije mogao čak ni do Kupa Lombardije.

Izabrane vesti

Kasano nije izdržao. Zato, prvo o Realu, gde je kasnije i Portugalac radio.

Drago Murinjo, zaboravljate fundamentalne detalje: osim jakne imao sam na sebi i dva sata, četiri prstena i frizuru koju smatram sramnom, ali su me pre svega zvali 'debeljko'. Otišao sam u Real u 23. godini, što znači da su u meni tog doba videli fenomen. Umesto toga, u Madridu podsećaju svaki čas da su sa Žozeom igrali užasan fudbal. Kao stručnjak je nula. Non-stop tuče i neredi. On ne može da govori o fudbalu, a ja mogu“, oštar je Antonio Kasano.

Prema njegovoj oceni, Murinja izjeda što ga javnost (više) ne smatra najboljim trenerom sveta, iako je u prošlosti bilo osnova za takve konstatacije.

Murinjo nikad neće dostići nivo Pepa Gvardiole. Kad se bude penzionisao, ljudi će ga zaboraviti za tri dana. Iza sebe ostavlja samo ratove i kontroverze. Ne ceni fudbalere. Stoji u mestu već 30 godina“.

Doduše, sa Romom je prošle godine osvojio Ligu konferencije, u aktulenoj sezoni je treći na tabeli Serije A, dok će se u četvrtfinalu Ligi Evope nameriti na Fajenord. Kasana to nije impresioniralo.

Od Rome bi da napravi ekipu koja izgleda bezobrazno. Svi njeni igrači se sad bacaju na travu i svađaju. Katastrofa! Što se tiče zamerki da sa Interom nisam uspeo ni Kup Lombardije da osvojim to jeste tačno, ali je nikad nisam igrao fudbal da bih osvajao pehare, nego da bih uživao, zabavio sebe i navijače. Murinjo jeste pobeđivao, međutim, njegov fudbal je nepristojan. Mora da shvati da je oskudan. Njegov fudbal je zastareo, ostao je tamo gde je bio na početku karijere“.

Osvrnuo se Italijan i dok je on bio na Olimpiku.

Otišao sam u Romu samo usled jedne činjenice, jer za mene fudbal predstavlja ljubav, strast i zabavu. Da sam želeo lako da pobeđujem potpisao bih u Juventus. Ovako sam pet godina proveo u Romi. Pitajte Totija ili De Rosi kako sam igrao u tih pet sezona. Naterao sam navijače da uživaju, da me vole, jer sam ih zabavljao“, dodao je Kasano.


tagovi

Žoze MurinjoAntonio Kasano

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara