Napadač Huareza Dario Leskano (©Reuters)
Napadač Huareza Dario Leskano (©Reuters)

Kasno buđenje Čivasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 03:58

Fudbaleri Huareza predvođeni paragvajskim reprezentativicem Leskanom pitanje pobednika rešili još u prvom poluvremenu - 1:2

Posle četiri kola u meksičkoj Klausuri, Čivas i dalje spava. Na kratko se probudio, ali da velikan ne okusi slast pobede postarala se ekipa Huareza, koja je tako došla do prvog trijumfa u sezoni (1:2). Gosti su bili daleko opasniji, iako je lopta uglavnom bila u nogama meksičkog Atletik Bilbaa. Svoje prilike iskoristili su Leskano i Garsija, Čivas je pogotkom u 78. minutu uspeo da se vrati u meč, ali ne i da dođe do boda.

U prvih 45 minuta su domaći igrači imali čak 67 odsto vremena loptu u svojim nogama. Rezultat dominacije u posedu lopte - nula šuteva ka golu rivala. Sa druge strane je Huarez bio više nego efikasan, od šest šuteva ka golu Čivasa pet je išlo u okvir, ali je "samo" tri puta uspeo da interveniše golman domaće ekipe Gudino.

Izabrane vesti

Već u 10. minutu Los Bravosi stižu do prednosti. Bila je to druga ozbiljnija situacija pred golom crveno-belih, koju je u gol pretvori Dario Leskano. Fantastična lopta Intrijaga ka Paragvajcu, koji hvata volej na sedam-osam metara od gola rivala i cepa mrežu Čivasa za 1:0.

Nastavili su gosti sa opasnim napadima, morao je Gudino u narednih desetak minuta dva puta da inverveniše, skidao je pokušaje Intrijaga i Fabijana, ali je u 29. minutu ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Duga lopta ka Leskanu, koji je šalje na desnu stranu, za tili čas je Huarez stvorio opasan napad. Lopta u sredinu, koju strelac prvog gola maestralno propušta ka Matijasu Garsiji, ovaj se namešta na udarac i sa ivice kaznenog prostora pronalazi put do mreže rivala.

Od tog trenutka je Čivas zaigrao bolje i pretio preko Mira i Masijasa, ali promene rezultata do odlaska na odmor nije bilo. U drugom delu je igramo samo jedan tim, trostruka izmena trenera Vučetića uradila je plodom. Nisu ipak uspevali crveno-beli ozbiljnije da ugroze golmana gostiju Palosa, sve do 78. minuta. Centaršut Antune sa desne strane, odličan skok Masijasa i gol glavom napadača domaće, rodila se nada u redovima Gvadalahare.

Uspeo je Huarez ipak da se odbrani do kraja, nije bilo izglednijih prilika pred golom Los Bravosa, koji su upisali prvi trijumf u sezoni i jednog od favorita za tron ostavili bez pobede posle četiri odigrana kola.


MEKSIKO, KLAUSURA – 4. KOLO

Petak

Tigres – Nekaksa 1:1 (1:1)

Subota

Mazatlan – Pačuka 1:0 (1:0)

Nedelja

Gvadalahara - Huarez 1:2 (0:2)

/Masijas 78 - Leskano 10, Garsija 29/

04.00: (1,92) Kruz Azul (3,35) Keretaro (3,80)

04.05: (2,10) Tihuana (3,30) Toluka (3,30)

19.00: (2,15) Unam Pumas (3,25) Atlas (3,25)

Ponedeljak

02.05: (2,05) Santos Laguna (3,30) Amerika (3,45)

Utorak

04.00: Leon Atletiko Sant Luis

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoČivas GvadalaharaDario Leskano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara