©Reuters
©Reuters

Kejn: Bilo je lepo gledati nas, mogli smo dalje od četvrtfinala, ali su detalji odlučili

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 23:44

Kapiten Engleske dan posle eliminacije sa Mundijala sumirao utiske

Euforija koja je pratila Englesku na aktuelnom Svetskom prvenstvu pukla je poput balona dva koraka pre finala. Porazom u četvrtfinalu od Francuske (1:2) Gordi Albion je stavio tačku ranije nego što se nadao na još jednu mundijalsku priču, a pitanje koje će ostati da peče sve pristalice ostrvske reprezentacije je šta bi bilo da je Hari Kejn iskoristio i drugi jedanaesterac protiv Trikolora.

Napadač Engleske iskoristio je jedan penal u susretu sa Francuskom, međutim druga prilika da poravna rezultat ostala je neiskorišćena. Snovi urušeni udarcem preko prečke poslatim sa bele tačke u 84. minutu produžili su post Gordog Albiona, a dan posle eliminacije kapiten Engleske sumirao je utiske ne skrivajući razočaranje.

Izabrane vesti

"Iza nas je teška noć. Iscrpljen sam, tim je iscrpljen.... Bili smo potpuno sigurni da možemo da ostvarimo nešto posebno na ovom Svetskom prvenstvu, ali sitnice su odlučile suprotno", rekao je Kejn posle poraza.

Nije tajna da je Engleska bila ravnopravan rival Francuskoj, međutim taj podatak slaba je uteha za napadača Totenhema.

"Imali smo bolje šanse i bolju igru. Sve se svodi na realizaciju. Kao kapiten, preuzimam to na sebe, kao i odgovornost za promašen penal. Teško je to, ali mogu da budem ponosan na tim, možemo da budemo ponosni jedni na druge zbog onoga što smo uradili. Ovo će boleti neko vreme, ali ćemo obrisati prašinu sa sebe i spremiti se za budućnost".

Kejn se golom protv Francuske izjednačio sa Vejnom Runijem na listi strelaca za Gordi Albion sa 53 pogotka, a posle nerealizovanog jedanaesterca deo stručne fudbalske javnosti na Ostrvu istakao je da je centarfor morao da drugi penal prepusti nekome od saigrača.

"Spreman sam da izvedem jedan ili dva jedanaesterca i ne mogu da iznesem bilo kakvu zamerku na svoju pripremu utakmice. U prvom poluvremenu, kao i u drugom, sam se osećao samouvereno. Preuzimam breme, boli sada i boleće još dugo, ali to je deo uloge kapitena i lidera u timu. Neophodno je da preuzme odgovoronost i ja to danas činim".

Posle eliminacije u četvrtfinalu u Engleskoj je ponovo aktuelno pitanje bilo poverenje selektoru Geretu Sautgejtu, međutim Kejn je istakao podršku strategu.

"Smatram da je turnir iza nas pozitivan. Naravno, eliminacija u četvrtfinalu ostavlja utisak da smo mogli više, ali ukoliko pogledate igre i kako smo izgledali na terenu, bilo je lepo i uzbudljivo gledati nas. Imamo zaista svetlu budućnost. Volimo što imamo Gereta za selektora i želimo da on ostane. Ipak, to je njegova odluka".

Sledeća stanica Engleske je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj za dve godine.

"Imamo sjajan tim, sjajne mlade igrače, igrače koji ulaze u najbolje godine, a imamo i Evro koji nije daleko. Koliko god ovo boli, moramo da idemo dalje i da se tome radujemo", rekao je Kejn.


tagovi

Hari Kejnreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara