(©MN Press)
(©MN Press)

Kiković: Žal za tri boda, nastavljamo da jurimo Evropu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 15:57

„Imali smo bolje šanse i stvorili smo ih više“, kaže fudbaler Novog Pazara

Da je Novi Pazar mogao da osvoji više od boda protiv niškog Radničkog – mogao je, ali da su gosti zbog stava ispoljenog na Džaizkoin areni zaslužili da ostanu neporaženi – zaslužili su.

Dugo će kraj Jošanice i Raške žaliti za prilikom Periše Pešukića u uvodnoj fazi meča, a posebno za neiskorišćenim šansama Bojice Nikčevića sredinom prvog dela i Petra Đuričkovića u smiraj okršaja starih rivala, kada su Bazile Jamkam, Boris Varga i golman Dragan Rosić sprečili najgore po Nišlije.           

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je Pazarce snašlo previše nevolja za kratko vreme. Trener Aleksandar Stanković morao je da potraži tri nova rešenja na nekoliko pozicija u manevru, s obzirom da su žuti kartoni iz konkurencije za tim izbacili Miljana Momčilovića, a bolest Miloša Mijića i Nenada Gavrića, koji je, ipak, seo na klupu za rezerve.

Među rezerve se preselio i pouzdani levi bek Filip Jović, čija su ponavljanja po levoj strani pokušali da nadomeste nešto defanzivniji Bojica Nikčević u prvom i Mitar Ergelaš u drugom poluvermenu.

Posle skoro devet meseci, prvi start upisao je vezista Danko Kiković.

"Mučili su nas bolesti i kartoni, pa je taktika bila nešto drugačija. Trebalo je malo vremena da se snađemo u početku, ali baš u tom delu meča stvorili smo neke šanse. Teren je bio težak, tvrd i mekan u isto vreme. Bili smo kvalitetniji rival. Imali smo bolje šanse, a i stvorili smo ih više. Gosti su namestili srednju zonu i čekali kontre. Dobro smo se snašli, ali prilike, nažalost, nismo iskoristili. Ostaje žal što nismo uzeli tri boda", nije u potpunosti zadovoljan Kiković.

Delovao je centralno u vezi, zajedno sa nešto ofanzivnijim Petrom Đuričkovićem.  

"I Nikčević se ubacivao po levoj strani, po desnoj Pešukić. Đuričković je delovao iz sredine, a odbrambeni bedem pojačao je Numan Kurdić, uz Slobodana Rubežića i Milana Joksimovića. Sve je bilo kako treba", smatra Kiković.

Realno, četiri boda iz dva uvodna susreta prolećnog dela sezone, protiv jakih protivnika, nisu razočaravajući bilans. Daleko od toga.   

Pazarci su ostali šesti u Mozzart Bet Superligi, ali je petoplasirana Vojvodina, koje trenutno drži poslednju evropsku vizu, umakla za dva boda.  

"Moram biti zadovoljni svakim bodom. Idemo dalje, jurimo Evropu. Čekamo sledeću utakmicu, protiv Napretka u Kruševcu. Cilj su tri boda", kaže Danko Kiković.



tagovi

Danko KikovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara