Đorđo Kjelini i Paulo Dibala (©Reuters)
Đorđo Kjelini i Paulo Dibala (©Reuters)

Kjelinijev savet Dibali: Ne razmišljaj o ugovoru, uradi kao Mesi i ja

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 17:08

Kapiten Juventusa poslao poruku svom zameniku kom na kraju sezone ističe ugovor

Dolaskom Dušana Vlahovića i Denisa Zakarije nivo Juventusovih partija značajno se podigao. Stara dama domogla se željene pozicije broj četiri, koja vodi u Ligu šampiona, a posle nekoliko kikseva Intera, Napolija i Milana, mnogi veruju da bi Torinezi mogli da se uključe i u borbu za sam vrh Serije A.

Trenutno su na sedam bodova manje od vodećih Rosonera i Masimilijano Alegri ne dozvoljava priče na tu temu, mada bi to moglo da se promeni u zavisnosti od ishoda velikog derbija sa Interom 3. aprila na Alijanc stadionu.

Izabrane vesti

Paralelno sa prvenstvenim, Juventusovi fudbaleri aktivni su na još dva fronta. U Ligi šampiona ih čeka revanš osmine finala sa Viljarealom posle 1:1 u Španiji, dok u polufinalu Kupa Italije brane 1:0 iz Firence.

Nekoliko puta u poslednje vreme Alegri je isticao veliko samopouzdanje tima stečeno brzom adaptacijom Vlahovića i Zakarije, koji su već od debija pomogli da ekipa pobeđuje. Jedan igrač, ipak, mogao bi u finiš sezone da uđe prilično dekoncentrisan, a zbog njegovog uticaja na tim to nikako ne bi valjalo.

Reč je o Paulu Dibali, čiji su se pregovori s klupskim rukovodstvom o novom ugovoru prilično odužili. Aktuelni ističe po završetku sezone i ukoliko ne buže produžen, sjajni Argentinac moći će da napusti Juventus kao slobodan igrač.

Tim povodom oglasio se kapiten Đorđo Kjelini, koji je prošlog leta bio u istoj situaciji.

"Najvažnije je da bude koncentrisan na teren. Leo Mesi i ja smo osvojili trofej sa Argentinom i Italijom uprkos tome što smo u to vreme bili bez ugovora. Takve situacije su česte u modernom fudbalu, najbolje je ostati koncentrisan na teren", istakao je iskusni štoper.

Kjelini je proškog leta sa Italijom trijumfovao na Evropskom prvenstvu, pa tek nekoliko nedelja kasnije potpisao ugovor na dodatnih godinu dana saradnje sa Juventusom, dok je Mesi takođe u julu 2021. konačno osvojio veliki trofej sa reprezentacijom, predvodeđi Argentinu na krov Južne Amerike.

Više detalja u vezi sa karijerom Paula Dibale moglo bi da bude poznato u petak, za kada je klub pomerio danas planiran sastanak, Nije tajna da se dve strane ne slažu oko cifre koju bi 28-godišnji napadač trebalo da zarađuje na godišnjem nivou. Ona trenutno iznosi 7.300.000 evra neto, a Dibalini zastupnici traže povećanje na 8.000.000, plus dodatna 2.000.000 evra kroz potencijalne bonuse. Zahteva se i petogodišnji ugovor, dok se u Juventusu premišljaju zbog dobrih partija Vlahovića, a čestih povreda Argentinaca, pa su trenutno čak bliži tome da ponude manje nego što ima - 7.000.000 evra po sezoni, na tri godine. Teško da će Dibala to prihvatiti...

Posebno jer je Argentinac 2015. u Torino stigao kao formiran igrač posle tri sezone u Palermu, dok je Kjelini dosta emotivnije vezan za klub u kom je od svoje 20. godine, kada je 2004. došao iz Livorna (mada zajedničkom kupovinom sa Fjorentinom, za koju je i odigrao jednu sezonu pre nego što je postao nezamenjiv u odbrani Juventusa).

Konačnu odluku nestrpljivo čekaju Inter, Mančester siti i Atletiko Madrid.


tagovi

Đorđo KjeliniPaulo DibalaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara