Foto: AFP
Foto: AFP

Klop ne veruje u Liverpulovo osvajanje Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 01:05

"Jedini razlog zbog kojeg igrate ovo takmičenje jeste zbog toga što želite da ga osvojite. Ali nismo blesavi i za sada ova sezona ne deluje kao ona u kojoj ćemo na kraju osvojiti Ligu šampiona", iskren je bio Nemac na konferenciji posle utakmice sa Lajpcigom

U Premijer ligi Liverpul proživljava pakao, ali mu u Ligi šampiona za sada ide po planu. Mnogo lakše nego što je iko očekivao, šampion Engleske je u dva meča, sa dve pobede identičnim rezultatom (2:0), eliminisao prošlogodišnjeg polufinalistu, Lajpcig, i plasirao se među osam najboljih na Starom kontinentu.

Međutim, s obzirom na sezonu koju ima, novinari su posle meča u Budimpešti upitali Jirgena Klopa da li je suludo razmišljati o osvajanju Lige šampiona, što je, po svemu sudeći, jedini Liverpulov put do grupne faze u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

"Tako nekako, ali jedini razlog zbog kojeg igrate ovo takmičenje jeste zbog toga što želite da ga osvojite. Ali nismo blesavi i za sada ova sezona ne deluje kao ona u kojoj ćemo na kraju osvojiti Ligu šampiona", rekao je Klop posle meča.

Ipak, nemački stručnjak napominje da Redsi neće tek tako odustati od "Ušatog".

"To ne znači da ne želimo da odemo što je dalje moguće. Sada moramo da sačekamo žreb, biće vrlo teško koga god da dobijemo, ali ne mislimo toliko daleko. Da budem iskren, ni ne znam kada je žreb. Od sutra ćemo misliti na Vulverhemtpon."

Što se večerašnje partije tiče, trener Liverpula je priznao da je njegovom timu posle brojnih neuspeha u prvenstvu ova pobeda bila i te kako potrebna.

"Da, ali je performans doveo do toga. Igra je bila vrlo bitna, način na koji smo igrali večeras bio je vrlo dobar, što je bilo neophodno jer Lajpcig je težak protivnik. Odradili smo vrlo dobar posao, moram to da kažem. Odbrambeno takođe, dvojica štopera su bila zaista dobri, naravno, mnogo pomaže i Fabinjo na “šestici“, to daje Điniju (Vajnaldumu prim.aut) slobodu na drugim delovima terena. Tijago je odradio dobar posao, ofanznivna trojka je dobro funkcionisala zajedno. Pre svega defanzivno, ali je na kraju i ofanzivno sve ispalo kako treba. Promašili smo nekoliko velikih šansi u prvom poluvremenu, ali smo zatvorili utakmicu u nastavku i vrlo sam srećan večerašnjom partijom", zaključio je Klop.


tagovi

LiverpulJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara