Jirgen Klop grli Roberta Firmina (Reuters)
Jirgen Klop grli Roberta Firmina (Reuters)

Klop potvrdio: Firmina čeka duža pauza

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 16:07

Brazilac neće biti spreman ni posle reprezentativne pauze

Liverpul će iz grupe B Lige šampiona u nokaut fazu kao prvoplasirani tim. U četvrtom kolu zadržao je maksimalan učinak savladavši Atletiko na Enfildu, ali odnela je žrtvu. Roberto Firmino mogao bi da pauzira možda i do kraja godine. Ušao je Brazilac na teren na poluvremenu umesto Sadija Manea, ali pola sata kasnije morao da napusti teren.

Izabrane vesti

"Stigle su nam loše vesti o Bobiju koji ima ozbiljnu povredu tetive kolena. Ne znam tačno koliko dugo će pauzirati, ali neće se vratiti ni posle reprezentativne pauze", rekao je Jirgen Klop.

Velika šteta za brazilskog napadača koji je ove sezone konačno uhvatio zadovoljavajući takmičarski ritam - iz 11 mečeva u svim takmičenjima ima šest pogodaka i asistenciju, a poređenja radi, prethodne sezone je odigrao čak 48 utakmica na kojima je uspeo da postigne devet i namesti sedam golova.

Klopu će za nimalo lagan meč sa Vest Hemom u Londonu nedostajati još Džo Gomez, Kurtis Džons, Nabi Kejta, odnosno Džejms Milner, ali će moći da računa na Fabinja i Tijaga Alkantaru. Obojica su se vratila na teren u pobedi protiv Atletika.

"Fabinja dugo nije bilo, ali vratio se kvalitetnom partijom protiv Atletika. Procenili smo da ne bi trebalo da odigra više od sat vremena, pa je ulazak Tijaga umesto njega bio prava stvar", objasnio je nemački stručnjak.

Podsetimo, Robertu Firminu je ovo već druga povreda u aktuelnoj takmičarskoj godini, pošto je na startu propustio par mečeva zbog problema sa mišićem.


tagovi

LiverpulJirgen KlopRoberto Firmino

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara