Fabinjo (twitter©LFC)
Fabinjo (twitter©LFC)

Klopov univerzalni vojnik na Enfildu do 2026. godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 18:53

Uskoro bi trebalo da produži i Alison

Osim kupovine Ibrahime Konatea (40.000.000 evra) Liverpul ovog leta nije bio naročito aktivan niti pretenciozan na transfer pijaci. Redsima je fokus trenutno usmeren na akcije podjednako važne kao dovođenje igrača - produžetak saradnje sa osovinama postojećeg igračkog kadra. Tako je danas završen veliki posao - produžetak saradnje sa Fabinjom do 2026. godine.

Brazilčeva bajka sa Liverpulom traje već tri godine, otkako je za 45.000.000 evra stigao iz Monaka. Ako je ta suma svojevremeno delovala kao basnoslovna, razmislite još jednom. Sa Žoržinjom Vajnaldumom i Džordanom Hendersonom je poslednjih godina gospodario premijerligaškim fudbalskim borilištima kao malo koji trio veznih igrača.

Izabrane vesti

Pritom je u konkurenciji Liverpulovih vezista otkako je u klubu najdominantniji u borju uspešnih startova, presečenih lopti, po broju intervencija, dobijenih duela kako na travi, tako i u vazduhu, kao i u kategoriji blokiranih udaraca. Ako nekada promakao doprinos Brazilca, stastika je tu da vam otvori oči.

Po dolasku u Liverpul jula 2018. godine bilo mu je potrebno oko dva meseca da stekne poverenje Jirgena Klopa. Pet od prvih osam premijerligaških utakmica presedeo je na klupi, na tri ga nije bilo u protokolu, a od tada postao je figura na koju nemački stručnjak uvek može da se osloni, neretko stavljajući ga, silom prilika, na poziciju koja mu nije prirodna.

Povrede su prošle sezone desetkovale Liverpulovu odbranu (višemeselčne pauze Van Dajka i Džoa Gomeza), Fabinjo je povremeno dobijao ulogu komandanta odbrane i tako postao Klopov "Univerzalni vojnik". Pričaće se o napadačkoj oštrici Salah, Firmino Mane, o odbranama Alisona, čvrstini Van Dajka, džoker ulozi Divoka Origija kao ključnim elementima Liverpulovog osvajanja Lige šampiona, ali neizostavan šraf u Liverpulovoj mašini bio je upravo Brazilac. Kako na evropskom putu, tako i na stazi prekida trodecenijskog posta u engleskom šampionatu.

Vrlo brzo Liverpul bi trebalo da ozvaniči i produžetak saradnje sa Alisonom. Brazilacu važeći ugovor traje do 2024. godine i to je samo pokazatelj koliko je Liverpul revnosan po pitanju čuvanja najvažnijih fudbalera.


tagovi

FabinjoLiverpulnovi ugovor

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara