Klopove realne mete Kabrera i Fedal

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 14:53

Zagadu i Kuasi maštarija... Za sada

Mnogi stručnjaci mišljenja su da je Liverpul potreban još samo jedan štoper više klase kako bi skockao najbolju odbranu na svetu. Da budemo precizniji - štoper bolji od Dejana Lovrena ili Žoela Matipa. Virdžil van Dajk važi možda i za najboljeg centralnog beka današnjice; od Endija Robertsona i Trenta Aleksandra Arnolda nema mnogo boljih spoljnih igrača (ako ih uopšte ima), pa ostaje još to jedno "upražnjeno" mesto kako bi Jirgen Klop zaista mogao da se pohvali makar najskupljom, ako ne najboljom defanzivnom linijom na planeti.

Pojedini španski mediji javljaju da Klopovi ljudi već duže vreme pomno prate "rad" jednog iskusnog, ali ne toliko eksponiranog Urugvajca po imenu Leandro Kabrera (28). Ovo ime verovatno neće potaknuti na lučenje endorfina kod navijača Liverpula, ali nemački stručnjak očito je dobro zagrizao, što se verovatno može objasniti njegovim uverenjem da je Kabrera kompatibilan sa Van Dajkom.

Izabrane vesti

Radi se o pismenom igraču, o čemu svedoče njegove epizode u Atletiku i Real Madridu, ali činjenica da je dobar deo karijere proveo u španskoj Segundi sasvim sigurno ne uliva poverenje navijača Redsa. Šira jasvnost za njega je čula kada je prešao iz Hetafea u Espanjol početkom ove godine, pošto ga je klub iu Barselone platio čak 9.000.000 evra. Prethodno je bio jedan od najvažnijih šrafova tima iz madridskog predgrađa koji je prošlu sezonu završio na petom mestu u Primeri.

Leandro Kabrera je tehnički dobro potkovan, po potrebi može da odigra i uz aut liniju i to ga verovatno čini dodatno zanimljivim za Klopa. Cena je još jedan bitan faktor. Nagađa se da ne bi bila veća od 15.000.000 evra, a to je u potpunosti u skladu s aktuelnom situacijom na poljuljanom tržištu.

Naravno, Kabrera je samo jedna od opcija. Španci "u igru" guraju i Zuhaira Fedala, 31-godišnjeg Marokanca koji igra za Betis. I to je to kada govorimo o realnim, jeftinim metama. Želje i realnost ne idu ruku po ruku kada govorimo o dva preostala imena. U pitanju su deceniju ili više mlađi Dan Aksel Zagadu (Dortmund) i Tangi Kuasi (Pari Sen Žermen). Zagadua već cene na više od 30.000.000 evra. Procene su da će i Kuasi vrlo brzo dostići te cifre...


tagovi

Leandro Kabrera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara