(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Kluž ispucao sve kredite na domaćem terenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 14:16

Sa Klinćenijem malo ko uspeva da izađe na kraj, a Železničarima više prijaju stanice širom Rumunije od matične

Nije Kluž domaćin koji kosi sve redom, a Klinćeni je tvrd orah, pa će utakmica 16. kola rumunskog prvenstva (19.00) doneti odgovor na pitanje da li je Kluž kadar da odbrani titulu i pobeđuje i one najbolje. Domaći teren za većinu je prednost, a za Železničare ogromno breme sa kojim ne umeju da se nose. Tri pobede iz osam utakmica na stadionu "Konstantnin Radulesku" su podatak za zabrinjavanje pred okršaj sa Akademikom Klinćeni.

Kluž je nakon tri pobede remizirao u derbiju kola sa Univezitateom, a novom pobedom obišao bi Studente iz Krajove i poravnao se na čelu tabele sa FCSB-om, makar dok tim iz Bukurešta sutra ne odigra meč sa Astrom. Ne cvetaju ruže Klužu, daleko od toga da su rezultati loši, ali šampion nije ubedljiv, i na polovini ligaškog dela jasno je da će u foto-finišu pasti odluka o tituli. Nije branilac titule uspeo da napravi razliku, FCSB se podigao i vodi se ravnopravna borba između tri ekipe. Univerzitate se uključila u borbu za titulu, a iz prikrajka vrebaju Sepsi i Akademika Klinćeni.

Izabrane vesti

U izvanrednoj formi se nalazi Klinćeni pred okršaj sa Klužom. Akademika je neporažena čak od 19. oktobra, kada je drugi ligaški poraz pretrpela od FCSB-a. Od tada, Klinćeni je na osam utakmica ostvario pet pobeda i zabeležio tri nerešena ishoda. Prvi od dva poraza Klinćeni je doživeo upravo od Kluža. Na premijeri rumunskog šampionata Kluž je na gostovanju Klinćeniju slavio sa 2:1, a golove vredne tri boda dali su Valentin Kostače i Adrijan Petrila.


Da Kluž ne beleži bolje rezultate najzaslužniji su napadači. Kuburi sastav Edvarda Jordaneskua sa realizacijom i spada među timove iz donjeg doma kada je golgeterski saldo u pitanju. Na 15 mečeva Kluž je postigao samo 18 golova. Primera radi, najubojitiji napad lige (FCSB) postigao je čak 37 golova u dosadašnjem toku rumunskog šampionata. Odbrana je jači deo Kluža i najbolja je u ligi (samo šest primljenih golova). Oslanja se Jordaneskuov tim na granitnu odbranu, retko prima golove i drži se u samom vrhu.

Ni Klinćeni ne blista u fazi napada. Tim koji sa klupe predvodi Ilie Poenaru mrežu rivala tresao je 16 puta, a odbrana je kapitulirala u deset navrata. Mreža Klinćenija je na čak 10 mečeva ostala netaknuta i pred Klužom je ozbiljan poduhvat. Ako probije bedem, sve će biti znatno lakše.

RUMUNIJA 1 - 16. KOLO

Utorak

Gaz Metan - Voluntari 2:0 (0:0)

/Ze Manuel 70, 73/

Krajova - Sepsi 0:0

Sreda

Kindija - KSMS Jaši 1:1 (1:0)

/Dumitrasku 13 - Kristea 63/


Hermanštat - Dinamo Bukurešt 0:2 (0:2)

/Fabrini 30, Nemec 33/

Četvrtak

16.00: (1,68) Botošani (3,60) Arđeš (5,60)

19.00: (1,47) Kluž (4,00) Klinćeni (8,00)

Petak

16.00: (4,60) Arad (3,60) Vitorul (1,80)

19.00: (1,52) FSCB (4,10) Astra (6,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CFR KlužRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara