Tufegdžić u dresu Spartaka (© MN Press)
Tufegdžić u dresu Spartaka (© MN Press)

Kluž se pojačava Srbima: Za Lazara Tufegdžića plaća do 1.000.000 evra, u paketu je i Vukašin Jovanović

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 11:04

Posao Marijuša Šumudike je, izgleda, siguran

Sva je prilika da od Lige Evrope neće biti ništa, ali Kluž želi spreman da dočeka premijerno izdanje grupne faze Lige konferencija i bez obzira na ishod revanša sa Crvenom zvezdom planira da ionako rekonstruisan sastav dodatno pojača. Srbima.

Prema informacijama iz Rumunije, tamošnji prvak će do kraja prelaznog roka pokušati da realizuje dva posla i zaoštri konkurenciju na osetljivim pozicijama štopera i napadača. Otuda su mete kluba iz Transilvanije Vukašin Jovanović i Lazar Tufegdžić. Čak stižu nagoveštaji da su nekadašnji članovi Zvezde u najužoj konkurenciji da pojačaju tim Marijuša Šumudike i da su pregovori s njima u završnoj fazi.

Izabrane vesti

Prema informacijama lokalnih medija za Tufegdžića bi Kluž bio spreman da plati i do 1.000.000 evra. Pretpostavka je da bi u Subotici bili prezadovoljni tim iznosom, jer 24-godišnji momak iz Valjeva ulazi u završnu godinu saradnje i ovo je prilika da se zaradi na ime obeštećenja. Ako milionče legne na klupski račun bio bi to najskuplji transfer u istoriji Plavih golubova, pošto je dosad najviše vredeo odlazak Voja Ubiparipa u poljski Leh pre 11 godina za 600.000 evra. U međuvremenu je Đorđe Ivanović prodat Partizanu za 450.000 evra, Đorđe Despotović Lokerenu za 360.000, za 350.000 se Nemanja Nikolić preselio u Humsku, a Srđan Plavšić na stadion „Rajko Mitić“, ali Tufegdžić ima priliku da ih sve nadmaši.

I zaslužio je. U poslednje tri sezone bio je jedan od glavnih igrača Spartaka. Skupio je u tom periodu 85 utakmica, postigao 29 i namestio 16 golova, ovog leta je uzdanica sastava Vladimira Buača (četiri pogotka u početnih šest rundi) i deluje da je idealan trenutak za iskorak ka inostranstvu, s obzirom da je posle staža u mlađim kategorijama Crvene zvezde igrao još u Bežaniji, OFK Beogradu, Sinđeliću i Spartaku.

Prošle su četiri godine kad je Kluž poslednji put platio milionski iznos za nekog igrača, tad je za okruglo 1.000.000 evra doveo krilnog vezistu Aleksandra Jonicu iz Astre Đurđu. A dosad je, u ovom prelaznom roku, potrošio samo 250.000 evra za štopera Ulriha Melekea iz Botošanija, dok je za džabe doveo još dvojicu defanzivca Rašida Buenu iz Sepsija i Danijela Graovca iz Astre, vezistu Valvajka Anasa Tahirija, Botošanijevog igrača sredine terena Džonatana Raodrigeza, golmana Hermenštada Kristijana Figueireda, te centralnog veznog Gesumu Fofanu iz Gengana.

Znatno lakši put vodi ka saradnji Kluža i Vukašina Jovanovića. Očigledno je da u klubu nisu zadovoljni šta su u dosadašnjem toku sezone pokazali štoperi – posebno na evropskoj sceni, gde ih je matirao i amaterski sastav gibraltarksog Red Impsa, pa Jang Bojs i Crvena zvezda – i zato su rešeni da dovedu Zlatnog Orlića sa Novog Zelanda. Jovanović je slobodan na tržištu posle isteka saradnje sa Bordoom ovog leta, sa slobodnim papirima predstavljao bi osveženje za uzdrmani kolektiv.

Rumuni detaljno navode da je Vukašin Jovanović proizvod Zvezdine škole, da je sa 20 godina, leta 2016, prodat Zenitu za 2.000.000 evra, godinu kasnije kupio ga je Bordo za 3.000.000 i da je proleće 2018 proveo na pozajmici u španskom Eibaru. Sad mu se nudi mogućnost da oživi karijeru tako što bi igrao evropski fudbal za Kluž.

Rumunski mediji takođe navode da je posao Mrijuša Šumudike siguran, bez obzira na eksploziju nezadovoljstva šefa stručnog štaba posle beogradskih 0:4. Kluž dobro gura u prvenstvu, tokom vikenda je zabeležio šestu uzastopnu prvenstvenu ponudu, četvrtu uzastopnu 1:0, lider je Lige 1, sa nagoveštajima da bi mogao da odbrani titulu. A dok je na prvom mestu razloga za smenu nema.



tagovi

Lazar TufegdžićCFR KlužKlužVukašin Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara