Hjong Min Son (Reuters)
Hjong Min Son (Reuters)

Ko će igrati za Totenhem u januaru, kada ode i Hjong Min Son?

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 19:02

Ogromna glavobolja za Angelosa Postekoglua

Zaključno sa 10. kolom Premijer lige bio je Totenhem prvi na tabeli, ali povrede i suspenzije desetkovale su londonski tim tokom novembra meseca. Taman što je situacija u decembru počela da se poboljšava, a Sparsi se vratili na pobednički kolosek, nova glavobolja za Angelosa Postekoglua.

Glavno pitanje jeste ko će igrati za Totenhem u januaru kada Hjong Min Son ode sa reprezentacijom Južne Koreje na Azijski kup. Kao lider i kapiten Son će pokušati Koreji da donese prvi naslov šampiona Azije od 1960. godine. Kako se takmičenje održava od 12. januara do 10. februara, a kako je Sonova reprezentacija jedan od glavnih kandidata za pehar, jasno je da bi trebalo da propusti najmanje četiri ligaške utakmice.

Izabrane vesti

Totenhem večeras gostuje Brajtonu, 31. decembra dočekuje Bornmut, a posle duela FA kupa sa Barnlijem petog januara, od sredine prvog meseca 2024. godine očekuju ga dueli sa Mančester Junajtedom, Brentfordom, Evertonom i Brajtonom 10. februara. Imajući u vidu da će paralelo sa Azijskim kupom igrati Afrički kup nacija, Postekoglu ne bi trebalo da ima na raspolaganju ni Iva Bisumu, odnosno Pape Matar Sara, važne šrafove u veznom redu.

Ne zaboravimo ni da se stub odbrane Kristijan Romero pre pet dana povredio u duelu sa Evertonom i da bi prema prognozama trebalo da bude van terena oko mesec dana, kao i da je Miki van de Ven, čovek koji je počeo sezonu sa Argentincem u tandemu od ranije povređen. Dakle, popularni Ejndž će ponovo biti bez obojice najkvalitetnijih štopera i zbog toga će Totenhem sigurno pokušati da dovede pojačanje na toj poziciji već početkom zimskog prelaznog roka.

Takođe, Džejms Medison koji je na startu sezone bio najbolji igrač Sparsa takođe je van stroja duže vreme i ni on, ni Van de Ven ne očekuju se na terenu pre januara. Ne samo da londonskom timu nedostaju najbolji igrači iz svih linija tima, već odlazi i ubedljivo najvažnija napadačka karika ekipe, Son koji je već upisao 11 pogodaka i četiri asistencije u Premijer ligi.

Zato su Totenhemu koji se stidljivo vratio u šampionsku trku izuzetno važna poslednja dva duela u 2023. godini.


tagovi

TotenhemHjong-Min Son

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara