Fudbaleri Rijeke (@Reuters)
Fudbaleri Rijeke (@Reuters)

Ko će sa Dinamom u Ligu šampiona?

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 16:09

Četiri tima figuriraju za drugo mesto koje vodi u elitno evropsko takmičenje

Dok je titula vicešampiona donosila učešće u Ligi Evrope, Rijeka je bez problema završavala iza Dinama, uz izuzetak iz 2017. godine kada se okitila krunom. Sada kad i drugo mesto obezbeđuje kvalifikacije za Ligu šampiona, riječki Beli će morati dobro da se pomuče kako bi sačuvali “svoju” poziciju, jer će čak tri tima pokušati da im ga preotmu. Štaviše, Rijeka je treća, pa će joj u komšijskom “derbiju della Učka” sa Istrom (18.55) biti potrebna pobeda kako bi se vratila tamo gde je najčešće provodila vreme u poslednjoj deceniji.

Zeleno-žuti meč dočekuju sa pet vezanih prvenstvenih poraza u međusobnim susretima sa Rijekom uz gol razliku 1:16, a Beli su se nad njima “iživljavali” i u pauzi, na prijateljskom meču kada je bilo 5:1. Pritom klub iz Pule nije odigrao takmičarski meč već tri meseca, dok su se Riječani vratili fudbalu polufinalom kupa, kada su posle preokreta trijumfovali protiv Osijeka.

Izabrane vesti

Svoju šansu za toliko željenu drugu poziciju tražiće i Osijek. Sa “svežim ranama” posle bolne eliminacije u polufinalu kupa od Rijeke, Osiječani idu na noge Lokomotivi (21.05), jednom od konkurenata u borbi za titulu vicešampiona i ujedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kakav će trag na belo-plave da ostavi loše iskustvo posle gostovanja na Rujevici u nastavku prvenstva ostaje da se vidi. Bilo kako bilo, Osijek u Zagrebu očekuje neugod protivnik, kome pauza od fudbala nikako nije išla na ruku, jer su “Lokosi” bili u naletu od pet vezanih pobeda. Međutim, za razliku od svog večerašnjeg protivnika, ekipa iz glavnog grada Hrvatske je svoje obaveze u kupu obavila uspešno, pobedom nad Slavenom, pa će se u finalu sastati sa Rijekom.

“Nema nikakve sumnje oko toga koja je ekipa u boljem psihološkom stanju posle polufinalnih utakmica kupa. Lokomotiva je sigurno nabijena samopouzdanjem, jer joj je to šesta pobeda u nizu, a mi moramo da se sastavimo posle Rijeke. Verujem da ćemo biti u stanju da pokažemo svoju snagu i inat u toj utakmici koja je za nas od velike važnosti”, rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Osijeku je pobeda preko potrebna i značila bi povratak u život posle “riječkih” trauma, ali i hvatanje priključka upravo za Lokomotivom koja trenutno ima četiri boda više. Stoga belo-plavi ne mogu previše da kalkulišu na ovom meču ako ne žele da ih domaćin iz Zagreba “oktači” iz trke, jer im čak ni bod ne bi previše “igrao”.

HRVATSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Hajduk – Inter Zaprešić 2:1 (0:1)

/Čaktaš 60p, Dimitrov 90+7 – Mamut 37/

Subota

Slaven Belupo - Gorica 0:0 (0:0)

Varaždin - Dinamo Zagreb 1:3 (0:2)

/Obregon 79 - Ademi 13, Petković 18p, Marin 90+4/

Nedelja

18.55: (6,25) Istra 1961 (3,90) Rijeka (1,50)

21.05: (2,50) Lok. Zagreb (3,15) Osijek (2,75)





tagovi

RijekaLokomotiva ZagrebOsijekIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara