Ko je Interova albanska opklada? Zimus razbio Zvezdinu decu, eksplodirao i postao otkriće Serije A

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 14:05

Zanimljivo pojačanje Nerazura

Za Kristjana Aslanija do pre godinu dana nisu čuli ni najzagriženiji fudbalski fanatici. Juče je postao pojačanje Intera.

Vratio je Inter ovog leta Romelua Lukakua kao kapitalno pojačanje, potpisao kao slobodne igrače iskusnog golmana Andrea Onanu iz Ajaksa i jermenskog ofanzivca Henrika Mhitarjana iz Rome i sve to su proverene akvizicije sa kojima se ide u napad na trofeje.

Izabrane vesti

Aslani je drugačiji tip pojačanja. Ulaganje u budućnost i potencijalna senzacija sledeće sezone.

Samo jedna sezona seniorskog fudbala je bila potrebna albanskom vezisti da zaludi najveće italijanske klubove. Ponikao je u čuvenoj Empolijevoj školi fudbala koja spada među najbolje u Italiji i strpljivo čekao na šansu u prvom timu.

Dobio ju je prošle sezone i postao pravo otkriće u timu iz Toskane. Paralelno je i dalje igrao neke bitne mečeve za omladince pa ga je tako upoznala i publika Crvene zvezde. U meču Lige šampiona protiv crveno-belih je bio prvo ime susreta i sa dva gola u ubedljivoj pobedi od 5:0 trasirao put Empoliju u narednu rundu.

Igra praktično sve pozicije na sredini terena. Od zadnjeg do ofanzivnog veznog. Iako je upisao tek po jedan gol i asistenciju, bio je motor igre Empolija, koji je imao sezonu iznad svih očekivanja i bio daleko od prognozirane bitke za opstanak.

Već u finišu sezone se pominjalo da ga želi Milan koji je imao odlična iskustva sa pojačanjima iz Empolija poput Ismaila Benasera i Radeta Krunića. Ipak, promena vlasničke strukture u Milanu i neizvesnost oko upravljačke politike su koštali Rosonere dragocenog vremena u prelaznom roku.

Kada su direktori Paolo Maldini i Riki Masara konačno potpisali ugovore i dobili zeleno svetlo da rade prelazni rok, Aslani je već promovisan u Interu. Interesovali su se još Napoli i Njukasl, ali je Inter bio najkonkretniji.

Empoli je tražio 15.000.000 evra za Albanca, Inter je našao formulu kako da ne optereti budžet za ovu godinu. Dogovor na kraju je glasio: 4.000.000 evra za pozajmicu plus 10.000.000 evra za obavezan otkup ugovora plus 2.000.000 evra na ime bonusa. Igrač je potpisao ugovor vredan 1.200.000 evra po sezoni i zadužio dres sa brojem 14 koji je nosio Ivan Perišić.

Aslanijev transfer je ostao u sneci Lukakuovog jer je Belgijanac privukao više pažnje. Ali za mladog vezistu je to možda i bolje jer je ušao na mala vrata i iz prikrajka će vrebati šansu za afirmaciju. Od njega se očekuje da na početku uči od Marsela Brozovića, da ga povremeno menja i da ga jednog dana nasledi. Dinamika u igri, odlična tehnika i jaka karakter na terenu su Aslanijeva najjača otružja. Ali biće mu potrebno još iskustva.


tagovi

Kristjan AslaniLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara