Belenenses je nedavno protiv Benfike izašao na teren sa devet igrača (©Reuters)
Belenenses je nedavno protiv Benfike izašao na teren sa devet igrača (©Reuters)

Ko je najgori tim Primeire?

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 15:16

Posle zaostalog meča 16. kola portugalskog šampionata biće poznato da li je Famalikao najslabiji na polusezonskom preseku ili je to Belenenses. Njihov susret je na programu u četvrtak od 19 časova

Znamo da vas u moru svih sportskih pitanja na planeti najviše muči to koji fudbalski klub je najlošiji u Portugaliji. Ne brinite, nećete morati dugo da čekate na odgovor, saznaćemo ga večeras, pošto se od 19 časova sastaju dva najozbiljnija kandidata za tu neslavnu titulu, Famalikao i Belenenses.

Oni će da odigraju zaostali meč 16. kola, koji je ranije bio odložen zbog pandemije virusa korone. Sa njim će da bude zaokruženo tačno pola prvenstvene trke, pošto će po njegovom završetku svi timovi da imaju po 17 odigranih mečeva.

Izabrane vesti

Ako Famalikao uspe da odbrani domaći teren i ostane neporažen, fenjer će da ostane u rukama Belenensesa. Uoči ovog susreta on ima bod manje od domaćina, tako da samo uz trijumf može da ga preskoči.

Realnost je da bi za obe ekipe pobeda morala da bude imperativ, jer to ko je 17, a ko 18. na tabeli ništa ne znači – naposletku će oba tima sledeće sezone da igraju u drugoj ligi. Dakle, cilj je prestići i Aruku, koja je na poziciji koja vodi u plej-aut, pa i Moreirense, Santa Klaru, Tondelu ili Vizelu, koji su još kandidati za ispadanje, a to je moguće samo uz trijumfe.

19.00: (1,57) Famalikao (3,90) Belenenses (6,25)

Belenenses je jedan, baš vredan, ostvario prošlog vikenda. Na svom terenu je tukao Aruku sa 2:1, što mu je bila prva pobeda još od 10. kola. Dobro, u međuvremenu su se izabranici Filipea Kandida opako mučili sa virusom korona, neke utakmice su igrali bez velikog broja prvotimaca, ionako skromnog kvaliteta, pa je niz od pet vezanih poraza sasvim normalna pojava.

Famalikao takođe dugo nije pobedio, šest uzastopnih utakmica ako računamo i Kup Portugalije. Barem je na poslednje četiri dao po gol ili dva, a kada je bio efikasniji stizao je do boda, protiv Estorila i Brage.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Odbrana je definitivno mana tima koji trenira Rui Silva. Famalikao nije sačuvao svoju mrežu netaknutom na 10 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima.To je ohrabrujuć podatak za napadače Belenensesa, koji su sramotno neefikasni ove sezone. Na 16 prvenstvenih utakmica dali su tek devet golova, ubedljivo najmanje u čitavoj ligi. Kvota u Mozzartu na to da će Belenenses da postigne gol večeras je 1,75.

Mada moramo da napomenemo, rezultat 0:0 je viđen na dva od poslednja tri duela ova dva tima. Izuzetak je napravljen između utakmica u martu 2020. i februaru 2021. godine, preciznije u septembru, kada je Famalikao kao gost slavio sa 2:1. Kvota u Mozzartu na to da će meč da se završi bez golova je 8,50.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PORTUGALIJA 1 – ZAOSTALI MEČ 16. KOLA

Četvrtak

19.00: (1,57) Famalikao (3,90) Belenenses (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraBelenensesFamalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara