Situacija pred golom Samira Handanovića (©Reuters)
Situacija pred golom Samira Handanovića (©Reuters)

Ko je podmetnuo ćorke napadačima Intera?! Biće sjajno ako Nerazuri prođu grupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.10.20. | 20:35

Posle 2:2 protiv Borusije, remi u Kijevu sa Šahtjorom

Može Antonio Konte da bude plaćen kao treneri svih najvećih konkurenata u Italiji, da dovodi pojačanja po želji i da se iživljava nad Beneventom, ali biće sjajno ako ovaj i ovakav Inter uopšte prođe grupu Lige šampiona i izbori plasman u nokaut fazu!

Posle 2:2 protiv Borusije Menhengladbah Inter je odigrao 0:0 u Kijevu, gde su Nerazuri pucali ćorcima po Šahtjoru... Možda na papiru ovaj Inter ima kvalitet za najviše domete, ali unutar svlačionice je očigledno mnogo toga trulo. Jer kako drugačije objasniti da Inter i dalje ne može da pobedi rivala istog ili sličnog kvaliteta?!

Izabrane vesti

Posle remija na gostovanju Laciju, poraza od Milana u gradskom derbiju, pa nerešenog ishoda protiv Menhengladbaha i konačno trijumfa nad Đenovom Šahtjor je odoleo ofanzivi Nerazura, koji je čak i imao sreće što nije bio brutalno kažnjen za sve neiskorišćene šanse u 90 minuta igre. A, nije da ih nije bilo... Propisno su se večeras ispromašivali Romelu Lukaku i Nikolo Barela, jer očigledno u Kijev nisu poneli adekvatnu municiju... Samo tokom uvodnih 45 minuta propustio njih dvojica propustili su čak pet odličnih prilika, od čega je belgijski golgeter bio neprecizan u tri situacije...

U nastavku susreta je bilo dosta mirnije pred golom Anatolija Trubina. Praktično je samo Lautaro Martinez u uvodnoj fazi drugog poluvremena imao jednu dobru priliku i to je bilo sve. Inter jeste imao loptu u svojim nogama i inicijativu, pa čak i onaj detalj iz 77. minuta kada je Lukaku pao u kaznenom prostoru domaćina posle kontakta, ali je bugarski sudija Georgi Kabakov samo odmahnuo rukom. Sve je na kraju moglo da stane u jednu od retkih opasnih akcija domaćina, kada je u 74. minutu De Fraj pokosio Kornijenka, ali se ubrzo na ponovljenom snimku videlo da start nije bio unutar kaznenog prostora, pa je opasnost brzo prošla. Šahtjor je očigledno od starta išao na to da se brani i uspeo je Luiš Kastro u svojoj nameri nepunu sedmicu pošto je pokorio Madrid!

Antonio Konte je mogao da računa na najveći deo igrača, mada su zbog virusa korona izostali Milan Škrinijar i Roberto Galjardini, dok su zbog povreda van stroja i dalje Aleksis Sančez i Stefano Sensi. Zato se Konte odlučio za standardnu formaciju 3-5-2, sa Handanovićem na golu, triling u odbrani bili su D'Ambrozio, De Fraj i Bastoni, po bokovima Hakimi i Jang, u veznom redu Barela, Brozović i Vidal, a ispred njih Lukaku i Lautaro. Njegov kolega odgovorio je sa formacijom 4-2-3-1. Ispred Trubina bili su Dodo, Hočolava, Bondar i Kornijenko, na sredini je radila brazilska veza Marlos – Majkon, u ofanzivi su operisali Tete, Antonio i Solomon, a ispred njih Dentinjo. Dosta brazilskih gena u sastavu, ali Šahtjorova defanzivna orijentacija na kraju je donela prevagu. Doduše, zajedno s neverovatnim promašajima Lukakua i Barele...

Konte sada na svojim leđima mora da nosi još veći bagaž, jer u minulih pet utakmica uspeo je da obezbedi samo jednu pobedu i to protiv, objektivno, daleko slabije Đenove. Biće narednih dana sigurno mnogo priče o tome šta se dešava sa Interom i gde leži problem sastava kome tek predstoji odlazak u Madrid na noge ranjenim Blankosima, pre nego što se krug okrene. Možda zvuči preterano, ali ako se nešto drastično ne promeni Interu će realnost biti proleće u Ligi Evrope, ne u elitnom društvu... Osim toga, ne treba zaboraviti da su Nerazuri dobili samo četiri od ukupno četrnaest utakmica otkako su se vratili u Ligu šampiona.

GRUPA B

Šahtjor - Inter 0:0

21.00: (3,70) Menhengladbah (3,60) Real Madrid (1,98)



tagovi

Romelu LukakuNikolo BarelaŠahtjor Donjeck

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara