Ko može da bude Milojevićev projekat i novi Ivanić?

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.08.22. | 10:37

Mnogo je kandidata od Ohija, preko Veljka Nikolića do mladog Motike

Gledajući samo tabelu Mozzart Bet Superlige novi trener Crvene zvezde Miloš Milojević došao je u dobrom trenutku. Analizirajući sve ostalo mladi stručnjak je u vrlo neprijatnoj situaciji, pošto je ispred emotivno i fizički istrošenog tima serija vrlo ozbiljnih utakmica, počev od večitog derbija, preko TSC-a, Monaka i Trabzona.

Pokušao je popularni Cokna da proširi krug kandidata za startnu postavu, možda i iz preke potrebe išarao tim u debitanskoj utakmici protiv Javora (4:1), na kojoj nisu mogle da se naziru njegove ideje. I pitanje je koliko će bivši strateg Hamarbija i Malmea imati vremena, pre reprezentativne pauze, da implementira nešto svoje u Zvezdin sistem koji je do dvomeča protiv Makabija iz Haife savršeno radio.

Izabrane vesti

Međutim, jasno je da i pored svih dobrih stvari koje mu je ostavio Dejan Stanković, Miloš Milojević mora da pronađe dodatnu snagu u postojećim resursima, bez obzira na potencijalna pojačanja u finišu letnjeg prelaznog roka.

Uostalom sličan put gradio je i Dejan Stanković, kada je u decembru 2019. godine nasledio Vladana Milojevića i dobio ekipu sa ozbiljnom zalihom u odnosu na Partizan. Na prvim pripremama ništa nije nagoveštavalo da bi Mirko Ivanić mogao da postane Misterov veliki izum. Delovao je tiho, nenametljivo, čak i povremeno depresivno.

Igrao je za kombinovani tim u utakmicama sa nedoraslim rivalima u Beleku, ali je Stanković vrlo brzo prepoznao da mu je potreban Ivanićev talenat. I na koji način da ga upotrebi. Korona sezona odložila je njegov bum, ali na leto 2020. godine bilo je jasno da je Dejan Stanković promovisao veliko pojačanje. Uspeo je Ivanić da izdrži i dolazak Gelora Kange i skidanje dresa sa brojem osam, pošto je prepoznao da mu se karijera nalazi na prekrtetnici. I kada je počeo seriju golova bilo je sumnjičavih pogleda, ali je Ivanić za dve pune sezone pod Stankovićem dao 43 gola i upisao 26 asistencija.

Sličnu priču imao je Dejan Stanković i sa Milanom Gajićem. Bez obzira na velike oscilacije nekadašnjeg člana zlatne generacije sa Novog Zelanda. Pamtiće se da je Milan Gajić u jesen 2020. godine igrao najbolji fudbal života, posebno u Ligi Evrope. Samo za razliku od Ivanića, sadašnji član moskovskog CSKA nije imao kontinuitet. Uvek se tražilo nešto bolje, ali je Gajić, makar ofanzivno, ispuručivao Stankoviću ono što traži. Proletos je zabeležio čak osam asistencija. Napredak je pod Stankovićem doživeo i jeseni karijere i Nemanja Milunović.

Mnogo se prethodnih dana pisalo o letošnjim potezima Dejana Stankovića i sitnim greškama koje su možda uticale na eliminaciju od Makabija. Činjenica je da je bivši trener skratio rotaciju, želeći projektovanim nosiocima igre da obezbedi ritam. Na kraju ni to nije vredelo.

Jasno je da će Miloš Milojević morati zbog gustog kalendara da koristi veću bazu igrača. Pomenuti meč protiv Javora je to i pokazao. Ujedno da na taj način obezbedi novi život pojedincima, kojima je u neku ruku prijao odlazak Dejana Stankovića.

Kandidata ima mnogo. Navijači sigurno gledaju ka napadaču Ohiju, koji je kod starog trenera odigrao svega 18 minuta takmičarskog fudbala. Mada veliko je pitanje u kojoj meri bi Norvežanin pomogao u dvomeču sa izraelskim prvakom, s obzirom na njegovu naviku da se fokusira na dešavanja u protivničkom šesnestercu. Bez mnogo učestvovanja u igri. Novi trener Miloš Milojević ga je nagradio startnom postavom, usledio je i gol, ali je potom rekao da je veliko pitanje da li će imati vremena da ga razigrava, osetivši da Ohiju nedostaje oštrine.

Moraće Miloš Milojević da u većoj meri koristi Seku Sanoga, mada je vidljivo da vremešnom zadnjem veznom nedostaje ritam. I da ga posle novembra gotovo sigurno više nećemo gledati u Ljutice Bogdana. Taj zadnji vezni se čeka, mada bi u nekoj varijanti pomoć mogla da dođe i od Veljka Nikolić. Vezista rođen 1999. godine je odigrao prve takmičarske minute još od decembra prošle godine i odmah postigao vrlo lep gol. Ima mnogo sličnosti sa Ivanićem iz nekog ranijeg perioda.

Praktično je od šire javnosti otpisan, ali bi osnovim karakteristikama mogao mnogo da pomogne Milojeviću. Posebno što je sadašnji šef stručnog štaba izuzetno cenio potencijal Veljka Nikolića i dok je pomagao Dejanu Stankoviću. Tu je i Nemanja Motika, koji će, pre svega, morati da se navikne na zahteve seniorskog fudbala iistrpi ozbiljnu konkurenciju. Trenutno je Stefan Mitrović daleko ispred njega, ali i Ivanić je u januaru 2020. godine bio u sličnoj poziciji.


tagovi

Dejan StankovićVeljko NikolićMirko IvanićOhi OmoidžuanfoNemanja Motika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara