Ranijeri: Ovo prvenstvo, kako god da se završi, zauvek će ostati uvrnuto

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.04.20. | 10:48

"Neka doktori kažu da li može da se igra i kako da se zaštitimo", kaže iskusni stručnjak

Šta god da se desi, odigrala se Serija A do kraja ili bude proglašena gotovom, za Klaudija Ranijerija će sezona 2019/20 zauvek ostati – neispravna.

Svestan je iskusni strateg da liga na neki način mora da se završi i svestan je da mnogi ishodom, kakav god da bude, neće biti srećni, ali on će se truditi da ovaj šampionat što pre zaboravi.

Izabrane vesti

Starteg Sampdorije u razgovoru za Rai Uno ističe da mu je u ovom momentu najvažnije zdravlje igrača, a u njegovom klubu bilo je 15 zaraženih, što među fudbalerima, što među osobljem.
Manje-više svi su se oporavili. Nije bio prijatan osećaj kada sam čuo da su moji momci zaraženi ovim zlom, ali bogu hvala, kako su dani prolazili, tako su bili sve bolje“, rekao je Ranijeri.

Naravno, centralno pitanje intervjua je bilo da li Serija A može da se nastavi.
Ne znam da li je moguće ili ne nastaviti sezonu. Rekao sam i ranije da su doktori ti koji bi trebalo da preuzmu odgovornost i objasne da li može da se ponovo igra. Pošto niko ne zna ništa o ovom virusu, niti kada će se sve završiti, a fudbaleri su kao bolidi Formule 1, koje morate da pritisnete do maksimuma da bi dali najbolji rezultat, pravo je pitanje da li posle svega igrače smemo da pritisnemo do maksimuma? Da li bi mesec dana priprema bilo dovoljno da mogu da odigraju tri utakmice nedeljno? Ne mogu ja da na ta pitanja odgovorim, jer je nisam doktor“.

Izneo je Ranijeri predlog kako da se, makar, olakša fudbalerima, ako budu morali na teren.
Ok, neka se nastavi liga, neka se igraju tri meča u sedam dana, ali hajde onda da povećamo broj izmena na pet, da bi momci mogli da se lakše oporave, da smanjimo napore. U protivnom ćemo njihov stres da dovedemo do maksimuma, a to mi ne deluje kao dobra opcija, pogotovo za moje igrače koji su preležali virus. Pet izmena nije originalno moja ideja, mislim da sam pročitao da Englezi žele da to uvedu i čini mi se kao ispravno rešenje“.

Italijanski strateg podvlači da i pored svega, na prvom mestu mora da bude zdravlje fudbalera.
Imam igrača koji je prvo bio proglašen zaraženim, pa onda da nije, onda je on počeo lagano da trenira kod kuće, da bi saznao da je ipak pozitivan. I zbog toga morate da budete vrlo pažljivi, jer kako sam pročitao, sve ovo može da se odrazi i na srce. Doktori moraju za sve da daju saglasnost i da objasne kakve sve mere predostrožnosti moramo da uvedemo, da bi i fudbaleri bili bezbedni“.

Igralo se dalje ili ne, za Ranijera ova sezona neće biti „normalna“.
Ova pauza bi mogla da utiče na rezultate, posle više od mesec ili dva neigranja. Niko ne zna posle ovoliko neaktivnosti ko će startovati bolje. Šta god da bude, za mene će ovo da bude uvrnuto prvenstvo, jer neće biti dovedeno do kraja na regularan način. Iako smatram da je ispravna stvar da se odigra sve do poslednjeg kola, da se reši na terenu“.

Jasno je i Ranijeriju da će biti mnogo bure kad god i kako god da se liga završi.
„Ja sam trener, nisam među onima koji donose bilo kakve odluke. Ali šta god da se odluči, biće haos. Uvek će neko biti nezadovoljan. Zato ćemo ovaj supervrući krompir ostaviti u rukama onih donose odluke“, poručio je Klaudio Ranijeri.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara