Kobra Borjan i momenat koji će se pamtiti: Kanada slomila Amerikance i pojurila ka Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 23:05

Blistava partija kapitena Crvene zvezde u jednom od najvažnijih mečeva kvalifikacija - 2:0

Kanada je otvorila vrata Svetskog prvenstva u Kataru, a najzaslužniji za to je Milan Borjan! Fenomenalni golman Crvene zvezde blistao je u meču sa Sjedinjenim Američkim Državama u kojem su Kanađani slavili sa 2:0 i pobegli najbližem pratiocu na ogromna četiri boda udaljenosti - 2:0 (1:0).

Borjan je zabeležio i četvrti meč bez primljenog gola u kvalifikacijama, čime je uspeo da nadmaši Meta Tarnera iz SAD i Kejlora Navasa iz Kostarike, kojima je to pošlo zarukom u tri navrata. Posebno će se pamtiti trenutak iz finiša prvog poluvremena, kada je kapiten Kanade na ovom meču blistavom paradom zaustavio udarac glavom Vestona Mekenija i sačuvao prednost svom timu. Taj momenat je naterao Amerikance da dodatno dodaju gas, još snažnije krenu u napad, a onda se otvorilo mnogo prostora za kontre Kanađana. Jednu takvu je u petom minutu nadoknade u konačan rezultat pretvorio Sem Adekugbe.

Izabrane vesti

Kanada je povela na samom početku meča, kada je najopasniji igrač domaće ekipe Kajl Larin iskoristio dodavanje Džonatana Dejvida i savladao Tarnera. Izuzetni dvojac Kanade je još jednom pakazao koliko kvalitetno može da funcioniše kada mu se ostavi prostora u napadu, a to su izabranici Grega Berhaltera sebi dozvolili upravo u sedmom minutu.

Selekcija Džona Herdmana se od tada potpuno oslonila na kontranapade, Larin je i ranije mogao da reši pitanje pobednika, ali je njegovu odličnu šansu u 70. minutu osujetio Tarner. Borjanova ekipa je potom uspela da se odbrani pod naletima upornih gostiju, a potom i sačekala svoju šansu da stavi tačku na meč i otvori vrata Mundijala.

Kanada se jeste branila tokom većeg toka utakmice, ali na izuzetno dobar i organizovan način. Sve linije domaćeg tima su bile dobro postavljene, a posebno ona poslednja kojom je komandovao i protivničke napadače u duelima razarao štoper Montreala Kamal Miler.

Iako su bili lišeni pomoći Alfonsa Dejvisa, to se nije mnogo osetilo u tranzicionoj igri Kanade, koja je i ovako bila upečaljiva i vrlo opasna po protivnika. To se na najbolji način videlo upravo u jednom od poslednjih napada na utakmici, kada je Adekugbe pobegao svojim čuvarima i na dodavanje Kamala Milera postavio konačan rezultat meča.

Do kraja KONKAKAF kvalifikacija ostala su još četiri kola i Kanada sve ima u svojim rukama. Borjanova selekcija 3. februara gostuje El Salvadoru, a onda u martu igra tri odlučujuća kvalifikaciona mača, gde će gostovati Kostariki i Panami, a dočekati Jamajku na svom terenu. Selekcija Grega Berhaltera nakon 10 odigranih utakmica ima skor od šest pobeda i četriri remija. U okršajima sa najvećim rivalima SAD i Meksikom osvojili su velikih osam bodva i pokazali da apsolutno zaslužuju da se nađu na najvećoj fudbalskoj smotri.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 10. KOLONIJA

Nedelja

Kanada – Sjedinjene Američke Države 2:0 (1:0)

/Larin 7, Adekugbe 90+5/

23.55: (1,27) Meksiko (5,30) Kostarika (13,0)

Ponedeljak

00.05: (1,95) Panama (3,30) Jamajka (4,20)

01.05: (2,00) Honduras (3,20) El Salvador (4,20)


 


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara