Dani Olmo (Reuters)
Dani Olmo (Reuters)

Koju igru igra Dani Olmo? Vremena neće biti mnogo...

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 15:12

Španac mora da odluči gde će nastaviti karijeru

Ima Lajpcig boljih i vrednijih igrača od Danija Olma, ali je španski ofanzivac trenutno prioritet kluba sa istoka Nemačke.

Već mesecima traje neizvesnost oko Olmove budućnosti u Lajpcigu. Ugovor mu ističe u leto 2024. i nema naznaka oko produžetka saradanje. Sa druge strane, Lajpcigu se žuri i postavio je ultimatum Špancu. Opekli su se u klubu sa Konradom Lajmerom koji je odugovlačio i na kraju sezone će preći u Bajern kao slobodan igrač. Sličan problem su imali i sa Marselom Zabicerom kojeg su ipak prodali godinu dana pre isteka ugovora ali za manju tržišnu vrednost od realne u tom trenutku (15.000.000 evra).

Izabrane vesti

Zato je pred Olma postavljen rok...

Nećemo čekati još dugo. Želimo da sve bude načisto pre kraja sezone“, rekao je Lajpcigov direktor Maks Eberl.

Lajpcig ne želi da čeka celo leto i da eventulano uđe sa Olmom u narednu sezonu bez novog ugovora što bi značilo da će im kasnije otići za džabe. Ako Španac uskoro ne poptiše novi ugovor, Lajpcig će ga prodati ovog leta. Drugog izbora nema...

Čak i u ovom slučaju bi Olmo otišao ispod realne vrednosti i pretpostavlja se da bi nemački klub prihvatio ponudu od 40.000.000 evra.

„Teški pregovori. Ali tako to ide u ovom poslu... . Naravno, bitno je da ostvarimo određene ciljeve jer svaki igrač teži da igra u Ligi šampiona. Kada vodimo pregovore, igrači žele da znaju kakva je budućnost kluba i šta će biti naredne sezone. Ja im to u ovom trenutku ne mogu reći ali mogu im reći kakve su nam ideje i planovi. Pristalica sam ideje da igrači budu upoznati sa planovima kluba. Nadam se da će sve dobro da se završi“, rekao je Eberl.

Utisak je da Olmo i njegov agent vagaju kakve su im opcije i da čekaju dobru ponudu nekog drugog kluba. Do sada su se Barselona i Mančester Junajted pominjali kao najviše zainteresovani ali u poslednje vreme i Real Madrid.

Nije sporna želja ni Olma, ni Barse da opet udruže snage ali je pitanje koliko je to sve izvodljivo zbog finansijskih i raznih drugih problema u katalonskom klubu. Mančester Junajted bi verovatno bio najbolja finansijska priča za igrača i klub jer bi najbolje paltio, dok u Real Madridu razmišljaju o Olmu tek u slučaju da sačeka istek ugovora i dođe kao slobodan igrač.

Lajpcig je svetsan da ga ne može zadržati do kraja karijere ali pokušava da ga naplati po realnoj ceni. Ponuda nemačkog kluba za produžetak ugovora sadrži povećanje plate ali i otkupne klauzule. U slučaju španskih klubova bi klauzula bila 60.000.000 evra, u slučaju ostalih 75.000.000. Za Barselonu je ovo previše s obzirom na ekonomsku situaciju u klubu, za Real nije. Ali mu nije neophodan. Madriđani vide Olma u perspektivi kao igrača koji bi igrao u nešto povučenijoj ulozi i nasledio Luku Modrića u ulozi plejmejkera s obzirom da im je Džud Belingem preksup.

A bez konkretne ponude sa Pirineja, Olmo će se naći pred konačnom odlukom koju mora da donese. Ili će potpisati novi ugovor ili bi mogao put Old Traforda gde mu se najmanje išlo... Rasplet nestrpljivo čekaju i u zagrebačkom Dinamu kojem sleduje 20 odsto od transfera što je preko potreban novac klubu sa Maksimira čiji budžet ima sve više rupa.


tagovi

Dani OlmoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara