(©Starsport)
(©Starsport)

Kolo u kojem su golgeteri zatajili

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 09:17

Nijedan od petorice iz vrhe liste strelaca nije postigao gol

Dođe i „crni petak“ za golgetere u Mozzart Bet Superligi Srbije. Kolo broj 15 će biti podvučeno posebnom bojom, jer su najbolji strelci prvenstva potpuno zatajili.

Neobično i zanimljivo: nijedan od petorice najboljih strelaca lige, a oni su se po broju golova odvojili od ostalih, nije uspeo da pogodi mrežu minulog vikenda! Najviše se vatre očekivalo u duelu Partizana i Čukaričkog, na kojem su akteri bila čak trojica iz petorice najefikasnijih, ali i pored pet golova, na listi strelaca su osvanula neka druga imena.

Izabrane vesti

Na čelu golgeterske kolone sa po deset pogodaka su Rikardo Gomeš (Partizan), Milan Bojović (Mladost Lučani) i Nikola Štulić (Radnički Niš). Na istoj sumi su i ostali. Rikardo je derbi protiv Čukaričkog dočekao na klupi za rezerve, jer je dobio poštedu zbog umora. Pošto je na poluvremenu rezultat bio nepovoljan po crno-bele, morao je na teren od 46. minuta, ali prečka ga je sprečila da doda još jedan pogodak na svoj konto.

Milan Bojović je imao priliku da u Novom Sadu protiv Mladosti GAT (1:1) dođe do jubilarnog 100. gola u Mozzart Bet Superligi, međutim, nije uspeo, pa će šansu tražiti u narednoj rundi.

Radnički iz Niša je slavio na gostovanju u Ivanjici (2:0), oba gola je postigao Stefan Cvetković, dok se Nikoli Štuliću nije dalo da se usami na listi strelaca 11. golom.

Iza vodećeg trojca je Muhamed Badamosi, koji je na zbiru od devet pogodaka u prvenstvu. Bio je blizu kršni napadač Čukaričkog da zatrese mrežu Partizana, ali u toj najboljoj šansi koju je imao golman domaćih Aleksandar Popović je dovoljno „okrznuo“ loptu da bi Marković mogao da je stigne pre nego što je prešla gol-crtu.

Na kraju, peti strelac prvenstva je Bibars Natho, kreator igre Partizana, koji je takođe protiv Čukaričkog ušao u igru u 46. minutu. Nije imao šansu za gol, ali je zato upisao asistenciju Uroševiću za pobedonosni gol (3:2), pa mu neće teško pasti što nije postigao novi pogodak.

Daleko iza vodećeg kvinteta su sa po pet golova Milan Pavkov, koji je odavno u inostranstvu, Veljko Simić iz Vojvodine, Andrija Majdevac iz Novog Pazara, a od ovog vikenda i Aleksandar Katai iz Zvezde i tandem iz TSC-a Ifet Đakovac i Martin Mirčevski.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRikardo GomešBibars NathoMohamed BadamosiNikola ŠtulićMilan Bojović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara