"Andrej Kramarić"
"Andrej Kramarić"

Koltovi probušili Kovača na debiju u Bundesligi, Kramarić izujedao Vukove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 17:20

Sjajan gol mladog Hrvata koji bi mogao da znači opstanak za Hofenhajm

Andrej Kramarić

Volfzburg definitivno nije ni bleda senka onog tima koji je prošle sezone žario i palio Bundesligom, a surovi susret s realnošću izabranici Ditera Hekinga doživeli su ovog popodneva u Sinshajmu, gde ih je Hofenhajm savladao sa 1:0 i vratio nadu u opstanak do kraja sezone.

Izabrane vesti

Hrvat Andrej Kramarić je već u trećem minutu pogodio mrežu Vukova na pas Kevina Volanda, a šansu da ubedljivije savladaju favorizovanog rivala domaćini su propustili u nastavku, kada je asistent kod prvog gola u 57. minutu promašio najstrožu kaznu. Tačnije dobro je reagovao golman Volfzburga Kostels.

Izuzetno loši gosti ipak su mogli da dođu do boda u finišu kada je Andre Širle sa nekoliko metara neobjašnjivo šutirao u golmana Baumana i propustio najbolju šansu za Vukove.

Najubedljiviju pobedu danas zabeležio je Menhengladbah koji se pobrinuo da vatereno krštenje Nike Kovača na klupi Ajntrahta ostane upmaćeno po zlu. Bilo je čak 3:0 za Koltove koji su novim trijumfom nastavili poteru za Hertom i pozicijom broj tri koja na kraju donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Od Srba, samo je Slobodan Medojević bio u timu Ajntrahta na ovom meču, dok se Ignjovski i Gaćinović nisu "skidali" danas. 

Goleade i preokreti obeležili su današnji dan u Bundesligi, a najviše pogodaka, čak šest, videli smo u Ingolštatu gde je Štutgart u finišu došao do izjednačenja, iako je gubio sa 1:3 do 79. minuta. Naš Filip Kostić pogodio je mrežu domaćina u prvom poluvremenu, a u završnici meča Rup i Didavi su doneli značajan bod Švabama koje su posle mnogo godina solidno plasirane visoko u sredini tabele.

Preokret je viđen i u Darmštadu gde tim našeg Slobodana Rajkovića nije uspeo da sačuva prednost od dva gola protiv Augzburga, pa je domaćin i dalje nadomak ambisa. Možda će na kraju sezone žaliti baš za ovim bodovima u Darmštatu, a slavlje im je pokvario Islanđanin Finbogason je sa bele tačke u 89. minutu.

Fenjeraš Hanover zabeležio je novi poraz na svom terenu, a sva tri boda odneo je Keln koji je slavio sa 0:2. Miloš Jojić i Filip Mladenović presedeli su ovaj meč na klupi Jarčeva, a blistao je dvostruki strelac Leonardo Bitenkur.

BUNDESLIGA - 26. KOLO

Petak:
Herta - Šalke 2:0 (1:0)
/Ibišević 43, Štark 65/

Subota:
Menhengladbah - Ajntraht 3:0 (1:0)
/Štindl 36, Rafael 53, Dahu 79/

Hanover - Keln 0:2 (0:1)
/Bitenkur 43, 61/

Hofenhajm - Volfzburg 1:0 (1:0)
/Kramarić 3/

Ingolštat - Štutgart 3:3 (1:1)
/Hartman 4, Leki 56, Lekano 61 - Kostić 9, Rup 79, Didavi 84. penal/

Darmštat - Augzburg 2:2 (2:0)
/Vrančić 12, Vagner 40 - Fulner 63, Finbogason 89. penal/

18.30: Bajern - Verder

Nedelja:
15.30: Leverkuzen - Hamburger
17.30: Dortmund - Majnc

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolfzburgNiko KovačNemackaFilip KostićBorusija MenhengladbahAndrej KramarićAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara