Detalj sa meča (© Reuters)
Detalj sa meča (© Reuters)

Komedija i tragedija na Kupu nacija: Sudija svirao kraj u 85, pa u 89. minutu!? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 16:32

Đani Sikazve na meti Tunišana

Nazvao ga je Jirgen Klop „malim turnirom usred zime“, našao se zbog tih reči na udaru boraca za jednakost, koji su smatrali da nipodaštava Crni kontinent, ali izgleda da je trener Liverpula bio u pravu. Na Kupu afričkih nacija nema golova kao što se očekivalo, zato ima scena nalik crtanom filmu, a ne ozbiljnom takmičenju.

Poslednji dokaz ponudio je uvodni meč današnjeg programa Grupe F, Mali je pomalo iznenađujuće savladao Tunis (1:0), a u centru pažnje je sudija Đani Sikazve iz Zimbabvea. Definitivno će ući u anale sporta, pošto je svirao kraj utakmice pre isteka vremena. I to ne jednom, nego – dvaput!?

Izabrane vesti

Najpre u 85. minutu. Mrtav-hladan. Kao da se totalno pogubio zbog dešavanja na Limbe stadionu u Kamerunu, dunuo je u pištaljku i označio da je utakmica gotova. Tek na signalizaciju fudbalera i članova stručnog štaba selekcije Tunisa pustio je da se lopta i dalje kotrlja. S tim da nije sačekao da istekne 90, već je ponovio triput dunuo u pištaljku u 89. minutu!? Da čovek ne poveruje.

Uzalud su ga ubeđivali selektor Tunisa Mohader Kebaier, vukli za ruku njegovi saradnici, jurili igrači. Ostao je Đani Sikazve nepokolebljiv. Njegov sat očigledno funkcioniše po nekim drugim principima, čim nije obračunao ni gledanje VAR-a u dve situacije, ni osam izmena, ni crveni karton Tureu iz Malija u završnici meča.

Materijala za nadoknadu od bar pet minuta je bilo, ali Sikazve se postarao da bude glavna zvezda dosadašnjeg toka turnira.

Kako reče Klop - malog.

GRUPA F

Sreda

Tunis - Mali 0:1 (0:0)

/Kone 48 pen/

17.00: (3,40) Mauritanija (2,80) Gambija (2,65)

***Kvote su podložne promenama


 


tagovi

Kup afričkih nacijareprezentacija Tunisareprezentacija Malija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara