Konačan spisak Poljske za Mundijal: Golmani i napadači daju nadu, odbrana je ubija

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 15:29

Tu je nekolicina veterana

Mundijalske karte je otkrio selektor Poljske Česlav Mihnijevič.

On je danas skratio spisak na 26 konačnih putnika za Katar. I nije tu bilo velikih iznenađenja…

Izabrane vesti

Očekivano, prva zvezda Poljske je jedan od najboljih napadača sveta Robert Levandovski. Njemu će druptvo u napadu činiti golgterei iz italijanskog šampionata Arkadijuš Milik i Kšištof Pjontek. Upravo je taj napad najjači adut Poljaka. Uz vrlo dobre golmane koji takođe svi brane u Seriji A: Ščensni, Drongovski i Skorupski.

Poljaci bi najviše trebalo da brinu zbog defanzivne linije. Tu su veterani Glik i Endžejčik čije su najbolje godine su odvano prošle. Takođe, Bednarek ne igra u Aston Vili, a Berešinski igra jako slabo u Sampdoriji. Nadu ulivaju mlade snage Žalevski iz Rome i Kivjor koji se pominje kao želja Juventusa.

Ključevi veznbog reda su u rukama fantatsičnog Pjotra Zjelinskog, ali i Sebastijana Šimanskog koji blista u Fajenordu. Tu su i veterani Grosicki i Krihovjak koji odvano nisu više u nekadašnjoj formi. Iznenađenje je da nema Karola Linetija iz Torina.

Veoma je teško predvideti koliko daleko ova selekcija može da ode u Kataru, ali su nedavne utakmice Lige nacija pokazale određene smernice. Poljska nije bila dovoljno dobra da pobedi selekcije reprezentacije visoke klase poput Holandije i Belgije, ali je bila jača od osrednjeg Velsa. Dakle, ne treba previše očekivati od njih, ali je jasno da će iskoristi svoj trenutak ako im se ukaže mogućnost za prolaz u nokaut fazu.

Golmani: Vojčeh Ščensni (Juventus), Bartlomej Drongovski (Specija), Lukaš Skorupski (Bolonja)

Odbrana: Meti Keš (Aston Vila), Bartoš Berešinski (Sampdorija), Kamil Glik (Benevento), Jan Bednarek (Aston Villa), Jakub Kivjor (Specija), Mateuš Vjeteska (Klermon), Nikola Zalevski (Roma), Robert Gumni (Augsburg), Artur Endžejčik (Legija)

Vezni red: Kristijan Bjelik (Birmingem), Pšemislav Frankovski (Lans), Jakub Kaminski (Volfzburg), Kamil Grosicki (Pogon), Gžegož Krihovjak (Al Šabab), Mihal Skuraš (Leh), Sebastijan Šimanski (Fajenord), Pjotr Zjelinski (Napoli), Šimon Žurkovski (Fjorentina), Damjan Šimanski (AEK)

Napad: Robert Levandovski (Barselona), Arkadijuš Milik (Juventus), Kšištof Pjontek (Salernitana), Karol Sviderski (Šarlot)


tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara