Tomas Tuhel (Reuters)
Tomas Tuhel (Reuters)

Tuhel potvrdio: Nismo se dogovorili, definitivno odlazim

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 13:00

Bajernov trener otkrio da je bilo pregovora o ostanku ali da nisu našli zajednički jezik

Potraga se nastavlja, propala je još jedna Bajernova opcija za trenera. Ni Tomas Tuhel ne želi da ostane u Minhenu.

Neverovatno je šta su Bavarci napravili sami sebi odlukom u februaru da najave otkaz Tuhelu na kraju sezone. Bili su tada ubeđeni da će lako pronaći njegovog naslednika i da će se treneri otimati za klupu Bajerna ali se sve pretvorilo u fijasko.

Izabrane vesti

Prvo su izvisili za Ćabija Alonsa koji ostaje u Leverkuzenu, potom je povratak odbio Julijan Nagelsman i produžio ugovor sa FS Nemačke. Nisu uspeli da dovedu ni Ralfa Rangnika, a ni četvrta opcija Hansi Flik nije bio zainteresovan za povratak u Minhen. U međuvremenu su im propale i ideje o angažmanima Sebastijana Henesa i Roberta de Zerbija. Na kraju je Bajern podvijenog repa pregovarao sa Tuhelom o ostanku, ali se nisu dogovorili, što je danas potvrdio i nemački stručnjak.

“Ovo je moja poslednja konferencija u Zabaner štraseu. Bilo je razgovora, ali se nismo dogovorili. Ostaje na snazi odluka iz februara. Naravno da nije lako. Rezultati protiv Lacija, Arsenala i Bajerna su nas ujedinili. Zbog tih utisaka iz poslednjih nedelja smo opet seli za pregovarački sto, ali nismo uspeli da nađemo zajedniki jezik. Neću da otkrivam koji su bili razlozi”, stavio je tačku Tuhel na spekulacije da bi ipak mogao da ostane.

Da li je razlog transfer politika i manji uticaj na nju za razliku od iskustva koje je imao u Čelsiju?

“Nije moj stil da napišem ime igrača na papiru i kažem klubu: ‘Dovedite me njega ili odlazim’. To nije bio slučaj ni u Engleskoj. Uvek mi je bio cilj da treniranjem izvučem maksimum iz ekipe, svestan drugih faktora kao što su finansije. Naravno, postoje i drugi načini. Nemam razloga da se žalim. I dalje sam ponosan što smo doveli igrača kao što je Hari Kejn. Toliko sam ga želeo da sam 'zarazio' Braca Salihamidžića tom pričom. Oduvek sam iskreno nastupao u transfer politici i to za mene nikada nije bio problem ovde”.  

Kao Tuhelovo veliko nasleđe u Minhenu ostaje mladi vezista Aleksandar Pavlović.

“Senzacionalan je! Zadovoljstvo je gledati tog momka kada igra. Od prvog treninga smo videli da u njemu ima nešto posebno. Takođe, sjajna je osoba i na svaki trening dolazi nasmejan. Uživao sam gledajući njegov razvoj. Sve oko njega je divno i apsolutno je zaslužio poziv na EP. Igrati centralnog veznog u Bajernu nije nimalo lako. Želim mu svu sreću”.

Pavlovićeva zvezda je zasijala dok je paralelno karijera Leona Gorecke išla nizbrdicom i ostao je uskraćen za mesto u reprezentaciji.

“Bio je razočaran što ga nisu pozvali. Moji pomoćnici su obavili razgovor sa njim, ali ne znam da li mu je to bilo od pomoći… Imao je pristojnu sezonu igrajući različite uloge. Ubeđen sam da je dao sve od sebe da se nađe na spisku i naravno da je razočaran”.

Koliko su vas pogađale javne kritike Ulija Henesa?

“Sreli smo se tokom drugog meča protiv Reala i stavili tačku na to. Nema smisla biti ogorčen. Sve je u redu”.


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara