(©Reuters)
(©Reuters)

Konate ne može da preboli poraz u finalu SP: Trebalo je da lomimo noge, da se borimo do smrti

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.03.23. | 14:23

„Psihološki su bili iznad nas“, ocenjuje francuski fudbaler

Svetsko prvenstvo u Kataru je uveliko u arhivi, svi su ga već zaboravili okrenuti klupskom fudbalu. Svi osim – Francuza.

Štoper Trikolora Ibrahima Konate još nije preboleo poraz od Argentine u finalu Mundijala. Uporno se Francuska vraćala u meč, imao je Kolo Muani kolosalnu šansu u 123. minutu da donese trofej njegovom timu, ali je Martinez odbranio.

Izabrane vesti

Ipak, Konate smatra da je Francuska pala pre svega na psihološkom smislu. Da je Argentina mentalno spremnija, oštrija, ušla u meč za trofej i da joj je to donelo pobedu.

„Provocirali su nas od početka, ali onog momenta kada shvatiš da si time ostvario ostvario cilj, da si stekao prednost u odnosnu na protivnika, dobiješ dodatno samopouzdanje. A, mi smo im to dopustili od prvog minuta“, konstatovao je Konate.

I plastično objasnio kako je to izgledalo.

Kada bi nas udarili, mi smo tražili od sudije da reaguje. Ne, ne i ne! Udario te? Ne reaguješ, kao da ništa nisi osetio. Ali, onda u sledećem duelu ti udariš njega. Ako treba i nogu da mu slomiš. To je finale Svetskog prvenstva! Šta tu ima više da se priča... Trebalo je da se borimo do smrti. Napravili smo veliku grešku, svi zajedno“, ocenio je Konate.


tagovi

Ibrahima KonateFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara