(©Reuters)
(©Reuters)

KONKAKAF: Kec na deset Kanade i najubedljivija pobeda u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 02:35

Favorit Grupe B pregazio Kajmanska Ostrva u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru

Istorija je ispisana na Kajmanskim Ostrvima. Negativna za domaćina, blistava za Kanadu. U odsustvu Milana Borjana i Atibe Hačinsona, koji su se vratili u svoje klubove, Kanada je sa šarenolikim sastavom ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji. Nastradala su Kajmanska Ostrva, stajalo je na semaforu 11:0, a moglo je biti i ubedljivije.

Debakl domaćina. Najteži poraz u istoriji i slatka pobeda za Kanadu. Oboren je rekord po broju postignutih golova iz 2018. godine protiv Devičanskih Ostrva, kada je bilo 8:0 za Kanađane. Ostrvske zemlje ne provode se dobro u kvalifikacionim ciklusima za Svetsko prvenstvo. Ogroman je jaz između najboljih u Srednjoj i Severnoj Americi i onih slabijih poput Kajmanskih Ostrva. Igra mačke i miša, kao kada u Pacifiku ostrvske zemlju pred streljački vod Australije.

Izabrane vesti

Kakav god sastav da je izveo Džon Herdman, smešila mu se pobeda. Kajmanska Ostrva nemaju profesionalne fudbalere, a Kanada, to jest njen selektor, odlučio je da slabašnog rivala nagazi sa Alfonsom Dejvisom, Kajlom Larinom...

Spakovala je Kanada 11 komada, a promašila je i jedanaesterac. Uz impresivnu brojku golova promašeno je sijaset prilika. Uputili su igrači Kanade čak 44 udarca ka golu Kajmanskih Ostrva, 16 ih je išlo u gol i skoro svi su ušli. Najviše žali Mark Kej, koji je promašio penal i propustio priliku da upiše het-trik. Kej to nije učinio, ali jeste rezervista Lukas Kavalini. U listu strelaca upisao se dva puta i Alfonso Dejvis, prva zvezda kanadske reprezentacije, a het-trik asistencija napravio je Dejvid Voterspun.

Kanada je ostvarila drugi ubedljiv trijumf i nalazi se na prvoj poziciji koja vodi u narednu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Kanadi će glavni konkurent za plasman dalje biti Surinam, koji je baš kao i Kanada bio siguran u prva dva kola.


KONKAKAF – KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU – 2. KOLO

Utorak

Kajmanska Ostrva - Kanada 0:11 (0:6)

/Staring 6, Larin 13, Voterspun 25, Dejvis 27pen, 73, Kej 33, 63, Džonston 43, Kavalini 68, 74, 76/

Sreda

01.30: (1,12) Barbados (10,00) Angilja (17,00)

02.00: (1,08) Bermuda (12,00) Aruba (23,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

konkakafkvalifikacije za svetsko prvenstvokošarkaška reprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara