Antonio Konte i Roberto Firmino (©Reuters)
Antonio Konte i Roberto Firmino (©Reuters)

Konte na Old Trafordu, Firmino na terenu posle mesec dana

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.03.22. | 11:24

Susret Brajtona i Liverpula (13.30) otvoriće 29. kolo Premijer lige, dok je derbi na programu od 18.30 časova, kada će se sastati Mančester Junajted i Totenhem

Zanimljiv fudbalski vikend je pred ljubiteljima Premijer lige. Već ove subote su na programu dva veoma interesantna meča. Od 13.30 časova Liverpul će nastaviti poteru za liderom Mančester Sitijem na nezgodnom gostovanju Brajtonu, dok je derbi na programu od 18.30 časova, kada će Mančester Junajted da ugosti Totenhem.

Dve osobe će se naći u centru pažnje na ovim utakmicama, vezista Liverpula Roberto Firmino i trener Pevaca Antonio Konte. Počnimo od Brazilca, jer on će prvi na TV ekrane.

Izabrane vesti

Firmino punih mesec dana nije odigrao nijednu utakmicu, zbog problema sa primicačem. Propustio je prvenstvene susrete sa Noričom, Lidsom i Vest Hemom, revanš meč osmine finala sa Interom, susret u FA kupu sa Noričem i finale Liga kupa sa Čelsijem. Na svim tim utakmicama izuzev duela sa Italijanima je Liverpul trijumfovao, mada ni poraz od Intera u utorak nije bio značajan, pošto su Crveni prošli u četvrtfinale.

Odigrao je Firmino ove sezone 24 utakmice u svim takmičenjima, postigao osam golova i zabeležio četiri asistencije. Njegov povratak u tim dolazi u idealnom momentu, predstoji izabranicima Jirgena Klopa ključni deo sezone.

13.30: (7,50) Brajton (4,40) Liverpul (1,50)

Brajton je u očajnoj formi, vezao je četiri poraza i značajno je potonuo na tabeli. Ipak, nagovestio je protiv Njukasla u porazu sa 2:1 da se vidi svetlo na kraju tunela. To je uostalom i bio prvi meč na kojem je dao gol još od 12. februara i trijumfa nad Votfordom (2:0).

Liverpul je porazom od Intera prekinuo seriju od 12 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, mada smo već napisali da taj rezultat nije preterano uzdrmao Crvene. U Premijer ligi su vezali šest pobeda, poslednje dve nad Vest Hemom (1:0) i Lidsom (6:0).

Dok se Siti i Liverpul bore za titulu, uzbudljivo je i u okršajima za četvrto mesto, poslednje koje garantuje plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone. Arsenal je bodovno, po formi i broju zaostalih mečeva (tri) favorit, ali daleko od toga da će se preostala tri kandidata predati do samog kraja.

Dva od ta tri će ovog vikenda na Old Trafordu ukrstiti koplja – Mančester Junajted i Totenhem.

Ekipa Ralfa Rangnika sistem toplo–hladno presekla sramnim izdanjem u mančesterskom derbiju koje je samopouzdanje i atmosferu u timu dovelo do najniže tačke. Totenhem se s druge strane za još jedno razočaranje – eliminacija u FA kupu od Midlzbroa – iskupio rafalnom paljbom po Evertonu kojom je došao na tri boda od Arsenala.

Napisali smo već na početku teksta da je centralna figura ovog meča Konte. Italijanski stručnjak je jesenas bio favorit za klupu Junajteda, ali je uprava previše odugovlačila sa odlukom da smeni Olea Gunera Solskjera. Dok konačno Norvežann nije oteran javio se Totenhem, poslao je Konteu ponudu koju nije mogao da odbije i Italijan se našao u severnom delu Londona.

Bio sam srećan u tom momentu, dobio sam priliku da radim u modernom klubu sa fantastičnim stadionom. Dobio sam veliki zadatak, da probam da izgradimnešto važno, tim za budućnost. Kada sam potpisao za Totenhem, bio sam fokusiran samo na taj posao i nisam obratio pažnju na to šta se piše o Junajtedu. Zadovoljan sam što radim ovde, pokušavamo da se popravimo i podignemo naš nivo. Ponavljam, srećan sam što sam ovde”, kazao je Konte.

Ukoliko vam Italijan zvuči previše defanzvno, to je zato što se i jeste branio. Podsetimo, posle ne baš najsrećnije odrađenog zimskog prelaznog roka Konte nije krio nezadovoljstvo. Pričalo se posle poraza od Barnlija (1:0) Engleskom se pronela vest da je trofejni strateg podneo ostavku, ali se to ipak nije desilo i kada mu se ohladila glava, smirila se prašina.

18.30: (2,50) Mančester Junajted (3,40) Totenhem (3,00)

Usledila je posle toga odlična reakcija u prvenstvu, savladan je Lids sa 4:0, a zatim i Everton sa 5:0. Međutim, između te dve utakmice se desio Midlzbro.

Posebno zanimljiv je podatak da je Totenhem pod Konteom slavio na šest od sedam mečeva pre kojih je imao makar pet dana odmora, dok je šest od sedam pred koje je imao četiri dana pauze izgubio. Kako nemaju obaveze u Evropi, Sparsi će imati pet dana da se pripreme za gostovanje Junajtedu i potvrde da pomenuto istraživanje pije vodu.

Prednost londonskog tima je i to što je odigrao tri utakmice manje od narednog rivala, te to što će do kraja prvenstva od timova iz TOP šest igrati samo još protiv Liverpula, dok Junajted čekaju okršaji sa Arsenalom, Čelsijem, Liverpulom... Pritom, Crvene đavole očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Atletikom…

Junajted je od poslednjih šest međusobnih okršaja izgubio samo jedan, ali za razliku od tradicije, forma je na strani Totenhema u kojem se Hari Kejn, Son i Dejan Kuluševski polako bude. Za Mančester je s druge strane dobra vest ta što su se Kristijano Ronaldo i Edinson Kavani vratili treninzima posle povreda, mada je pitanje kakvu im je ulogu Rangnik namenio za današnji meč. To u ovom momentu zna samo Nemac.

PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

13.30: (7,50) Brajton (4,40) Liverpul (1,50)

16.00: (2,20) Brentford (3,15) Barnli (3,90)

18.30: (2,50) Mančester Junajted (3,40) Totenhem (3,00)

Nedelja

15.00: (1,35) Čelsi (5,30) Njukasl (10,0)

15.00: (2,35) Everton (3,15) Vulverhempton (3,50)

15.00: (1,60) Lids Junajted (4,00) Norič (5,70)

15.00: (1,65) Sautempton (3,80) Votford (6,25)

15.00: (2,45) Vest Hem (3,35) Aston Vila (3,10)

17.30: (1,55) Arsenal (4,40) Lester (6,50)

Ponedeljak

21.00: (10,0) Kristal Palas (5,30) Mančester Siti (1,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulBrajtonMančester JunajtedTotenhemAntonio KonteRoberto Firmino

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara