Kozmin Kontra (©Reuters)
Kozmin Kontra (©Reuters)

Kontrin pritisak na sudije i Krajovino putovanje vozom

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.20. | 14:52

Zanimljiv derbi u Rumuniji

Vreme je da Kozmin Kontra položi račune. Njegov Dinamo danas očekuje derbi duel 7. kola šampionata sa Krajovom, u kojoj ima status favorita uprkos tome što je pozicioniran na 14. mestu, naspram gostiju koji su lideri Lige 1.

Nekadašnji reprezentativni bek Rumunije, a sada trener Crvenih pasa angažovao je u smiraj prelaznog roka čak 14 novih igrača i sada je konačno došao trenutak da pokaže ima li štofa za pomak bukureštanskog tima ka vrhu. Kontra je pred duel izjavio da su Studenti Kristijana Bergodija favoriti i napomenuo je da bi novajlije Magaj Geje, Abdulaje Ba i Aleks Garsija mogli da debituju u dresu Dinama.

Izabrane vesti

"Favorit je na lider prvenstva. Mi smo novi tim, imali smo dosta promena, odnosno 14 novih igrača koji su dovedeni. Krajova je solidna grupa, koja je zajedno oko četiri godine, sa dva ili tri nova igrača koja dovode svaki put kada dođe prelazni rok. Prošle godine su bili vrlo blizu osvajanja prvenstva, ali igramo kod kuće i nadam se uspehu. Moramo da se mobilišemo, da budemo oprezni, jer je to opasna ekipa", istakao je Kontra.

Imao je trener Dinama i savet za arbitre.

"Moja poruka za sudije je da se nadam da ću biti poštovan i nadam se da je analizirano ovih 6 kola u kojima je na svakoj utakmici Dinamo imao barem jednu veliku sudijsku grešku. Ima i grešaka koje se mogu dogoditi, ali iskreno se nadam da neće da bude slučaj danas i da ćemo da razgovaramo samo o fudbalu", poručio je Kozmin Kontra.

Sa druge strane, pošto je kompletirao sastav pre kraja prelaznog perioda, trener Krajove Kristijano Bergodi smatra da mu je sada na raspolaganju grupa dovoljno jaka da osvoji titulu u Ligi 1.

Italijan je takođe imao poruku za vlasnika ekipe Mihaija Rotarua.

"Veoma sam srećan zbog novajlija, a gospodin Rotaru je bio glavni protagonista u ovom slučaju. Moramo imati puno igrača, jer je duga sezona, drago mi je što se gospodin Rotaru potrudio u tom pogledu. Pokušavamo da osvojimo titulu sa ovim timom, borićemo se sa Klužom, FCSB-om i drugim timovima. Preuzimam ovu odgovornost da kažem da možemo da uzmemo titulu ako ostanemo na okupu, mada će to biti teško", puca Bergodi od samopuzdanja.

O Dinamu trener Studenata govorio je biranim rečima.

"Večeras je za nas veoma važna utakmica, upoznaćemo dobar tim koji nije zaslužio da izgubi od FCSB-a i UTA-e, jer je igrao dobro, ali nije imao sreće. Dolazimo posle šest pobeda, imali smo dobar kurs. Ovo je derbi, igramo na prelepom stadionu i nadam se da ćemo imati dobar meč. Dinamo je iz Španije doveo mnoge igrače, vrlo su dobri, imaju tehnički kvalitet".

Vurus korona napravila je problem Krajovi. Dva igrača su van stroja, Vladoju i Kampanu. A, najinteresantnija vest iz tabora Krajove glasi da su Studenti na gostovanje u Bukurešt došli vozom.  

RUMUNIJA 1 – 7. KOLO

Petak

Arđeš Pitešti - Astra 1:0 (0:0)

/Šerban 69pen/

Subota

Kindija - Gaz Metan Medijaš 1:0 (0:0)

/Florea 47/

Jaši - Sepsi 1:4 (0:3)

/Popadijuk 53 - Bajrović 24, Vašvari 34pen, Bohena 39, De Iriondo 90ag/

Kluž - Botošani 2:1 (1:1)

/Debeljuh 15, Paulo Vinicijus - Fili 26/

Nedelja

17.45: (2,25) Hermanštat (3,15) UTA Arad (3,45)

20.30: (2,30) Dinamo B. (3,30) Krajova (3,15)

Ponedeljak

17.00: (3,10) Voluntari (3,20) Vitorul (2,40)

20.00: (6,25) Klinčeni (4,00) FCSB (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Dinamo BukureštUniverzitatea KrajovaKozmin KontraKristijano Bergodi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara